in

10-jarige Hebe begraven in Vught

De familie van de 10-jarige Hebe heeft donderdagmiddag in besloten kring afscheid genomen van het meisje in ontmoetingscentrum DePetrus in Vught. In een pastelblauw gekleurd Volkswagenbusje werd de kist naar de voormalige kerk gebracht. De kist was beschilderd met bloemen en de tekst ‘de zoetste en de zachtste’.

Nabestaanden arriveerden samen in drie busjes bij DePetrus. Honderden genodigden kwamen vanaf het middaguur samen bij de besloten afscheidsdienst. Sommige aanwezigen hadden een knuffel bij zich, bloemen of een kaartje.

Lees ook
Slecht nieuws: invoer van deze coronabeperkingen aanstaande

Enorme steun
De familie benadrukt dat het om een besloten bijeenkomst gaat. Ze vragen om privacy en rust. Als mensen nog steun willen betuigen, dan kan dat nog altijd bij het Hebehuis in Vught.

Ze wil iedereen bedanken die heeft meegeleefd en heeft bijgedragen aan het vinden van Hebe en Sanne. “Voor ons is dat in deze moeilijke tijd een enorme steun.”

Voor de uitvaart was een inzamelingsactie gehouden door vrienden van de ouders van Hebe. De ouders zijn zzp’ers en voorlopig niet in staat te werken, stond bij een bericht bij de inzamelingspagina. Er werd in totaal binnen een dag 48.917 euro opgehaald. Het streefbedrag was 50.000 euro.

Lees ook
Man laat hond uit op snelweg: Loslopende hond overleden bij aanrijding

Hebe werd sinds maandag 17 oktober vermist, nadat zij met haar begeleidster Sanne was vertrokken uit Raamsdonksveer (Noord-Brabant). Dinsdagochtend 18 oktober werd een amber alert uitgegeven voor Hebe. Sanne had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar in een zwarte Kia Picanto naar Vught rijden. Daar kwamen ze echter nooit aan. Na een dagenlange zoektocht werden zij woensdag 19 oktober levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch.

Sanne (26), begeleidster van Hebe, begraven

Volgers zijn geschokt na bizarre video van verwilderde Leontine Ruiters