in

Lindsay (13) pleegt zelfmoord na zware pesterijen op school

Het trieste verhaal van de 13-jarige Lindsay heeft in Frankrijk voor veel ophef gezorgd. Het meisje werd hevig gepest op school en kon de situatie niet langer aan.

Deze week heeft ze een tragische beslissing genomen en een zeer ontroerende afscheidsbrief achtergelaten.Tijdens een persconferentie hebben Lindsay’s gebroken moeder en stiefvader aangegeven hoe ze zich in de steek gelaten voelen.

Ze voelen zich in de steek gelaten door de schooldirecteur, Facebook en zelfs door de autoriteiten. De advocaat van de familie heeft besloten om Lindsay’s afscheidsbrief voor te lezen, die zo hartverscheurend is dat ook wij het moeilijk hebben om onze emoties onder controle te houden.

Haar moeder, Betty, vertelt hoe Lindsay meerdere keren naar de schooldirectie is gegaan met haar klachten, maar daar werd haar verteld dat ze niet lastiggevallen wilden worden met “onzin”.

Lees ook
Linda vermoord door ex-vriend: 'Hij gaf altijd slappe handjes en dan wurgt hij je dochter'

“Op geen enkel moment hebben we hulp gekregen. Ik heb alles geprobeerd, maar iedereen liet ons in de steek.”

Zelfs Lindsay’s oma heeft een brief gestuurd naar president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte om aandacht te vragen voor de situatie.

“Als iedereen zijn werk had gedaan, zouden we hier nu niet zitten om de zaak-Lindsay te bespreken”, stelt de stiefvader van het meisje.

Er zijn in totaal vier klachten ingediend, waarbij de school, de directie en betrokken agenten verantwoording zullen moeten afleggen. Ze worden officieel beschuldigd van het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

Ook Facebook zal moeten uitleggen waarom de beledigende opmerkingen aan het meisje op het platform mochten blijven staan.

Toen de advocaat van de familie de afscheidsbrief van Lindsay voorlas, viel er een stilte in de zaal. Hieronder volgt een deel van wat er in de brief staat:

“Beste ouders, als jullie deze brief lezen, ben ik er niet meer. Het spijt me, maar ik kon niet meer.”

“Van ’s ochtends tot ’s avonds beledigd, uitgelachen en bedreigd worden… Het is genoeg geweest. Niets zal hen stoppen. Ondanks al onze acties blijven ze me viseren.”

Lees ook
Jongens gooien stenen naar varkens en vernielen moestuin buurtboerderij

“Sorry, mama, dat ik ervoor heb gekozen om naar papa in de hemel te gaan (hij overleed toen ik drie jaar oud was). Hopelijk heeft het enige impact. De p*sters zullen denken dat ze hebben gewonnen en dat ze het daarbij laten.”

“Ik kon zelfs niet bij de schooldirectie terecht met mijn verhaal, het was duidelijk dat ze aan hun kant stonden.

Het enige wat me nog restte, was om zelf te vertrekken. Pas goed op Maïlys, zij staat nog wat te wachten. En zorg goed voor jezelf, ik hou van jullie. Tot ziens.”

Maïlys is Lindsay’s beste vriendin en verkeert in dezelfde situatie. Ze wordt ook dagelijks gepest en is sinds Lindsay’s overlijden niet meer naar school geweest.

Hoewel we normaal gesproken niet om zulke dingen vragen, maken we nu een uitzondering. Deel dit bericht alsjeblieft, zodat er meer aandacht komt voor het stoppen van pesten.

Het kan mogelijk levens redden. Alvast bedankt.

Stefan vangt meisje (3) dat van vijfde verdieping naar beneden valt

Babydolfijn sterft nadat tiener hem uit het water haalt voor selfie