in

2 doden bij frontale botsing: Slachtoffer (21) is dochter van brandweerman die op weg was naar ongeval

Een tragisch ongeval op de Hendrik Consciencelaan (N9) in het Belgische Oost-Vlaamse Waarschoot (Lievegem) heeft het leven gekost aan twee personen bij een frontale botsing tussen twee voertuigen op zaterdag rond 18 uur. Volgens officiële bronnen van HLN is een van de slachtoffers de 21-jarige dochter van een brandweerman die opgeroepen was voor het ongeval.

Lees ook
Hond 17 verdrinkt in vijver: Baasjes zitten in rolstoel en konden niks doen

Het noodlottige incident vond plaats zo’n 200 meter voorbij het kruispunt Beke-Renning op de Hendrik Consciencelaan richting Eeklo. In totaal zaten er zes mensen in de twee betrokken voertuigen. Een persoon overleed onmiddellijk na de botsing, terwijl een tweede slachtoffer nog gereanimeerd werd maar later aan de verwondingen bezweek.

Het 21-jarige meisje, een van de slachtoffers, zat samen met een andere persoon in het voertuig. Haar vader, een brandweerman die onderweg was naar het ongeval, was niet op de hoogte van het overlijden van zijn dochter op dat moment. De jonge vrouw was zelf moeder van een tweejarig kindje.

Lees ook
Stiefvader gooit meisje 3 in zwembad om haar te laten verdrinken

In het andere voertuig bevonden zich vier mensen. Een van hen, een 39-jarige man, is het tweede dodelijke slachtoffer van de botsing. Het Oost-Vlaamse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de exacte omstandigheden van het incident te onderzoeken. Volgens de politie zijn de vier andere inzittenden ook ernstig gewond.

Vrouw doodgeschoten, zwaargewonde man buiten gevonden

Baby had zwaar hersenletsel en 26 ribbreuken, moeder opnieuw opgepakt