in

4 lichamen gevonden in zoektocht naar vermiste jongens

Politie en reddingsdiensten in Wales zijn massaal op zoek naar vier Britse tienerjongens die afgelopen weekend samen gingen kamperen maar sindsdien van de aarde verdwenen lijken. Hun auto werd dinsdagmiddag teruggevonden, maar van de jongens zelf ontbreekt nog elk spoor.

Jevon Hirst, Harvey Owen, Wilf Henderson en Hugo Morris, vier Engelse tieners van 17 en 18 jaar oud die naar dezelfde middelbare school gaan, reden zaterdag samen in een zilverkleurige Ford Fiesta door de Welshe gebieden Harlech en Porthmadog. Vermoedelijk waren ze van plan om te gaan kamperen in het nationaal park Snowdonia, in het noorden van Wales. Zondag zouden ze alweer huiswaarts keren, maar dat gebeurde niet.

Geen van de vier jongens uit de Engelse stad Shrewsbury nam nog contact op met familie of vrienden of was nog actief op Whatsapp. “Iedereen is ziek van zorgen en niemand heeft nog iets van hen gehoord”, zegt de moeder van het vriendinnetje van Wilf Henderson aan de lokale krant Shropshire Star. “Ofwel staan hun telefoons uit, ofwel is hun batterij leeg.”

Lees ook
Anggy (21) wordt kort na huwelijk met haar geliefde door hem onthoofd

De politie van Noord-Wales is een grootschalige zoekactie gestart met helikopters, de kustwacht en reddingsteams in de bergen, voorlopig zonder doorbraak. Dinsdagmiddag meldde de politie dat het de auto waarmee de jongens op weg waren, heeft teruggevonden net ten noorden van het kustplaatsje Porthmadog. De politie voert daar volgens Britse media momenteel een sporenonderzoek uit en er is een traumahelikopter ter plekke gekomen. Toch ontbreekt van de jongens, voor zover bekend, nog steeds elk spoor.

De moeder van 17-jarige Harvey Owen getuigde tegenover de BBC dat ze niet wist dat haar zoon was gaan kamperen en dacht dat hij een nacht bij de grootvader van een vriend was gaan logeren. “Ik maak me grote zorgen, we hebben geen oog dichtgedaan. We zijn wanhopig op zoek naar elke mogelijke aanwijzing”, vertelt de vrouw. “Als ik had geweten waar hij heen ging, had ik hem tegengehouden vanwege de winterse omstandigheden. Het zijn allemaal verstandige jongens. We hopen maar dat ze de wagen geparkeerd hebben, verdwaald zijn geraakt en dat het goed met ze gaat.”

Lees ook
Vermiste Sihem (18) dood gevonden

In het bergachtige noorden van Wales kan de temperatuur in deze periode onder het vriespunt zakken. Maar vooral de vele regen die afgelopen weekend gevallen is in de regio, met “extreem hoge” rivierstanden als gevolg, baart zorgen. Een local vertelt aan de BBC dat het zondag, de dag van de verdwijning, “afschuwelijk weer” was geweest in de regio.

UPDATE: In de zoektocht naar de vier jongens die sinds zondag vermist worden in Wales zijn vier lichamen gevonden. Dat bevestigt de politie. De lichamen werden aangetroffen in een auto aan de kant van de weg in Garreg, een gehucht in de buurt van Tremadog.

Opa in scootmobiel overleden door aanrijding met vrachtwagen

Jongetje (9) overleden bij ongeluk in Gelderland