in

5 jonge kinderen zwaargewond na botsing tegen boom

De twee volwassenen, die samen in de auto met vijf zeer jonge kinderen zaten die zaterdagavond tegen een boom botste bij Uithuizen, zijn een 32-jarige vrouw uit Drachten en een 35-jarige vrouw uit de gemeente Het Hogeland. Alle slachtoffers raakten zwaar- tot ernstig gewond bij de klap, zo meldt de politie zondagochtend.

Lees ook
Sigarenboer mishandelt piepjonge dieven: Als je een volwassen daad pleegt krijg je ook een volwassen aanpak

De auto raakte door nog onbekende oorzaak rond 16.00 uur van de N363 af en reed tegen de boom aan. Meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en de politie en brandweer werden ingezet om de slachtoffers te helpen.

De 32-jarige vrouw uit Drachten was de bestuurder van de auto, zij is ernstig gewond geraakt en ligt nu in het ziekenhuis. De andere inzittenden, allen uit de Groningse gemeente Het Hogeland, zijn zwaargewond overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Lees ook
Vader breekt oogkas en neus van eigen puberdochter: 'Er knapte iets in mijn hoofd'

Dashcambeelden
De verkeerspolitie doet onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren en heeft daarvoor al enkele getuigen gesproken. Wel hoopt de politie meer mensen te spreken, en doet de oproep aan getuigen om zich te melden via 0900-8844 of dit online tipformulier.

Ook is de politie op zoek naar dashcambeelden. Die kunnen ook gedeeld worden via het online tipformulier.

BBB Caroline van der Plas leek net op een man toen ze 20 was! Kortpittig kroketje

Meisje 11 thuis bevallen van gezonde baby: Stiefvader opgepakt