in

5 jonge kinderen zwaargewond na botsing tegen boom

De twee volwassenen, die samen in de auto met vijf zeer jonge kinderen zaten die zaterdagavond tegen een boom botste bij Uithuizen, zijn een 32-jarige vrouw uit Drachten en een 35-jarige vrouw uit de gemeente Het Hogeland. Alle slachtoffers raakten zwaar- tot ernstig gewond bij de klap, zo meldt de politie zondagochtend.

De auto raakte door nog onbekende oorzaak rond 16.00 uur van de N363 af en reed tegen de boom aan. Meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en de politie en brandweer werden ingezet om de slachtoffers te helpen.

Lees ook  Vermiste Eline (18) gevonden

De 32-jarige vrouw uit Drachten was de bestuurder van de auto, zij is ernstig gewond geraakt en ligt nu in het ziekenhuis. De andere inzittenden, allen uit de Groningse gemeente Het Hogeland, zijn zwaargewond overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Dashcambeelden
De verkeerspolitie doet onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren en heeft daarvoor al enkele getuigen gesproken. Wel hoopt de politie meer mensen te spreken, en doet de oproep aan getuigen om zich te melden via 0900-8844 of dit online tipformulier.

Lees ook  Vader plaatst babytje van 26 dagen oud in oven en valt brandweer aan

Ook is de politie op zoek naar dashcambeelden. Die kunnen ook gedeeld worden via het online tipformulier.

BBB Caroline van der Plas leek net op een man toen ze 20 was! Kortpittig kroketje

Meisje 11 thuis bevallen van gezonde baby: Stiefvader opgepakt