in

7 fietsende kinderen aangereden door 83-jarige: “ 3 kinderen dood”

In de Franse stad La Rochelle zijn woensdag zeven fietsende kinderen aangereden door een automobilist. Dat melden de lokale autoriteiten. Drie kinderen raakten ernstig gewond, een van hen werd met levensbedreigende verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, en ligt nog op intensieve zorgen. Vier anderen liepen lichtere verwondingen op.

De kinderen, die onder begeleiding van twee volwassenen op weg waren naar een oriëntatieloop in het lokale park, werden aangereden door een Renault Twingo. De auto botste frontaal op de kinderen, die op het moment van het ongeluk een fietshelm en reflectoren droegen. “Ze waren het gewend om te fietsen. Ze doen het regelmatig”, zei de burgemeester van La Rochelle.

Lees ook
Iris Enthoven heeft ze losjes in de tas hangen en enorm veel vertrouwen in haar jurkje

“Ze wist niet meer wat ze aan het doen was”
“De dame (de automobiliste die het ongeluk veroorzaakte, red.) reed de hele weg op het linkerrijvak. Ze wist niet meer wat ze aan het doen was”, vertelde een buurtbewoner die het ongeluk zag gebeuren. “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, in vijf jaar tijd zijn er al vier ongelukken gebeurd, omdat mensen te snel rijden.”

Lees ook
Juf Rebecca van wiskunde gaat naar bed met 2 minderjarige leerlingen en wordt zwanger

Volgens Arnaud Laraize, de openbaar aanklager die de zaak onderzoekt, was de 83-jarige bestuurster niet onder invloed van drugs of alcohol. Ze werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Initieel werd de vrouw gearresteerd, maar ze is weer vrijgelaten wegens medische redenen. “Ze ligt in het ziekenhuis en kan nog niet worden gehoord”, voegde de openbaar aanklager toe.

UPDATE: De drie kinderen die ernstig gewond raakten zijn allemaal overleden laat de Franse politie zojuist weten.

Dit zijn pleegouders John en Daisy uit Vlaardingen: Deel het door!

Oke wie is dit? Man in bh en string duikt op in achtertuin