in

Martin (73) zwaar mishandeld in park door 10 jongens, omdat hij vrouw helpt:

Sint Willebrord is zondagavond opgeschrikt door een gewelddadig incident waarbij een 73-jarige man werd mishandeld. Het slachtoffer was zijn hond aan het uitlaten bij het Processiepark toen hij zag hoe een oudere vrouw werd lastiggevallen door een groep jongeren. Toen hij hen aansprak, escaleerde de situatie. De man heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Een dorpsbewoonster, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, heeft contact met de partner van het slachtoffer. Aan Hart van Nederland vertelde zij dat er een schermutseling ontstond tussen de jongeren en de oudere man. “Een van de jongeren belde zijn ouders, die vervolgens naar het park kwamen. De vader van de jongere raakte in gevecht met het slachtoffer, en ook de jongeren begonnen de oudere man te mishandelen.”

Lees ook
Peuter 2 omgekomen bij ongeluk

Slachtoffer blijft moedig
De man liep verwondingen op aan zijn wenkbrauw en oog, maar laat zich niet ontmoedigen. “Hij gaat nog steeds vier keer per dag met zijn honden naar het park, ook om dit te verwerken,” zegt de anonieme bron uit Sint Willebrord.

De vrouw stuurde een kaartje naar het slachtoffer en plaatste een bericht op sociale media. “De reacties waren overweldigend. Veel mensen willen iets voor hem doen of geven, ook voor de honden. Gelukkig zijn de honden ongedeerd.”

Lees ook
Jongens gooien stenen naar varkens en vernielen moestuin buurtboerderij

Bezorgdheid over veiligheid
De anonieme bron geeft aan dat het dorp Noord-Brabant erg geschrokken is en dat ze willen dat de gemeente of politie actie onderneemt. “Het is al ongeveer een jaar onrustig in het park door hangjongeren die vooral ouderen lastigvallen. Toch doen de boa’s maar weinig. Ik heb gehoord dat de PVV van Ruchpen iets wil ondernemen. Ik hoop dat de jongeren bijvoorbeeld een parkverbod krijgen.”

De politie heeft woensdagochtend aan Hart van Nederland laten weten dat ze op de hoogte zijn van het incident, maar dat er nog niemand is aangehouden.

Stagiair (16) overleden na elektrocutie: BRAM (16) OVERLEDEN

90-jarige werkte 74 jaar bij hetzelfde bedrijf zonder afwezigheid: gestopt vanwege het verkeer