in

Agent overleden die door trein werd aangereden toen hij man van het spoor probeerde te redden

Een politieagent uit het Britse Nottinghamshire is overleden nadat hij zwaargewond raakte door een aanrijding met een trein. De agent raakte gewond toen hij een man van het spoor probeerde te redden. Dat schrijft Nottinghamshire Police op X.

De 46-jarige Graham Saville werd donderdag 24 augustus vlak voor 19.00 uur opgeroepen in een woonwijk in het Britse Balderton. Hij reageerde op een oproep dat er een man op het spoor in gevaar zou zijn. Toen Saville de man probeerde te redden werd hij aangereden door een trein. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De man op het spoor raakte ook gewond, maar zijn verwondingen bleken niet levensbedreigend.

Lees ook
Trein rijdt 2 kinderen aan: jongen (10) overleden, 9-jarige in levensgevaar

Dinsdagavond maakte de politie bekend dat Saville aan zijn verwondingen overleden is. „Graham was een enorm gerespecteerde en populaire collega en zijn dood tijdens zijn dienst is een enorme schok voor ons allemaal”, schrijft de politie in een verklaring. „Hij ging aan het werk om de bevolking van Nottinghamshire te beschermen, en het getuigt van zijn moed en toewijding als politieagent dat hij dodelijk gewond raakte toen hij probeerde het leven van een andere man te redden.”

Lees ook
Man (35) laat piemel zien aan zonnende vrouwen

Man ontmaskert een nep-bedelaar bij de Lidl en mept hem uit zijn rolstoel

Puppy Sniper eet van giftige paddenstoel en dag later is hij dood