in

Alsnog bizarre beelden gelekt van Sunneklaas op Ameland!

Sunneklaas op Ameland wordt op 4 en 5 december gevierd. Het is een mysterieus feest dat alleen voor de inwoners van Ameland is. Wat daar precies gebeurd is dan ook altijd een raadsel geweest. Anders dan Sinterklaas in de rest van het land, komt hier geen Sint of Piet aan te pas. Maar wat gebeurd en dan wel? De Amelanders zelf willen er niet al teveel over kwijt.

Lees ook
Yolanthe Cabau verrast met babynieuws dat niemand had verwacht

Omroep PowNed probeerde beelden van het mysterieuze feest te maken, maar werden van de weg gereden door Amelanders. Maar we leven in een tijdperk waarbij iedereen een mobieltje heeft, ook Amelanders. Er is er dus een geweest die alles op film gezet heeft en door heeft gestuurd.

Sunneklaas op Ameland
Meisjes en vrouwen mogen nar 17:00 niet meer naar buiten op het eiland. Doen ze dat wel, dan zullen verkleedde mannen ze wegjagen. In de middag om een uur of vijf begint het zogenaamde baanvegen. Mannen lopen met witte lakens, maskers en buffelhorens over straat, terwijl vrouwen binnen moeten blijven.

Lees ook
Oma Esther (68) doodgebeten door twee honden na bezoek bij kleinzoon

De lichten zijn overal gedoofd en de winkels zijn dicht. Mannen worden Sunneklazen genoemd, in verschillende delen van het land kan het er milder of heftiger aan toe gaan. Soms wordt je zelfs met stokslagen van de straat gejaagd:

Kinderporno gevonden bij man die ex zou hebben doodgestoken

Voetganger overleden bij botsing met trein tijdens oversteken