in

Amber kwam te laat op haar werk, maar had het perfecte excuus

De Tasmaanse Amber Harris werd wakker met een ongewoon gezicht voor haar neus: dat van ‘Neil the Seal’, of ‘Neil de zeeolifant’. Neil is een bekende en populaire figuur in Tasmanië. Regelmatig verkiest hij het land boven het water en gaat hij op wandel.

Ditmaal zorgde hij voor het perfecte excuus voor Amber Harris om verstek te laten gaan op haar werk. “Die vond het geweldig”, aldus Harris.

Neil de zeeolifant’ is een kolos van 600 kilogram. Als die zich voor je auto vlijt, kan je niet veel anders doen dan je baas bellen om te zeggen dat je wat later zal zijn op kantoor. Dat deed Amber Harris dan ook, nadat ze dinsdagochtend rond 6.20 uur iets had gehoord op haar oprit. Ze dacht dat een dief wou inbreken in haar wagen, vertelt ze aan ABC Hobart. “Ik keek door mijn slaapkamerraam, maar nee, het was Neil die recht in mijn ogen keek.”

Lees ook
Jessica wil vollere en mooiere lippen, maar gaat naar een plastisch chirurg zonder diploma

En Neil, da’s geen onbekende in Tasmanië, een eiland en staat van het Gemenebest Australië, op 240 kilometer van het Australische vasteland. Neil is gechipt en laat zich geregeld zien in de straten in de buurt van Hobart in het zuiden van Tasmanië. De reusachtige zeehond heeft zelfs een eigen pagina op Instagram.

Lees ook
“Mijn vrouw wil drie keer seks per nacht, maar ik kan haar tempo niet volgen” Wat nu?

Dinsdag probeerde Neil binnen te dringen in de woning van Harris, maar dat liet de vrouw niet toe. De zeeolifant verkende het terras, de garage en de hangmat van Harris. “Hij legde zijn kleine koppie – nu ja, dikke kop – op mijn hangmat”, vertelde Harris live op de radio. Uiteindelijk nestelde Neil zich voor de auto van Harris. “Hij is een dutje aan het doen. Ik heb geen idee wat ik moet met een zeeolifant in mijn voortuin”, lachte ze.

Weglokken met eten was geen optie, omdat zeehonden in principe enkel aan land komen als ze al stevig hebben gegeten. Maar na een paar uur schuifelde Neil toch weer richting zee.

Vader, moeder en 4 kinderen overleden bij woningbrand

R.I.P Dit zijn de 6 slachtoffers van de dramatische woningbrand