in

Ambulancemedewerkster naar fatale crash eigen dochter: ‘Herkende haar pas later’

De Canadese ambulancemedewerkster Jayme Erickson werd vorige week opgeroepen vanwege een ernstig verkeersongeval op een snelweg. Een tienermeisje was zo ernstig gewond geraakt dat ze onherkenbaar was. Bijna een half uur verzorgde Erickson het meisje, dat later aan haar verwondingen overleed. Het slachtoffer bleek achteraf haar eigen 17-jarige dochter te zijn.

Het verkeersongeval vond vorige week plaats op een ijzig stuk snelweg in de Canadese provincie Alberta, schrijft The Guardian. Met spoed werden Jayme Erickson en haar collega opgeroepen. Ze kwamen als eerste aan op de plaats van het ongeval.

Bekneld in voertuig
Erickson was ruim een half uur in de weer om het slachtoffer uit het voertuig te bevrijden. Daarna bleef ze bij de tiener totdat deze met een helikopter naar het ziekenhuis van Calgary werd gebracht. Het meisje was totaal onherkenbaar. Eenmaal in het ziekenhuis bleken de verwondingen zo ernstig te zijn, dat er geen overlevingskansen waren. Het meisje werd van de beademing gehaald.

Lees ook
Vader breekt oogkas en neus van eigen puberdochter: 'Er knapte iets in mijn hoofd'

Toen Erickson na haar dienst thuiskwam, waren er twee politieagenten die haar vertelden dat haar 17-jarige dochter Montana om het leven was gekomen bij een verkeersongeval. “Ik ben kapot. Ik mis een stuk van mij. Ik moet de scherven oprapen en er wordt van mezelf verwacht dat ik doorga”, zei Erickson tegen media in haar woonplaats Airdrie.

Hond uitgelaten
“Het ernstig verwondde meisje dat ik op de plek van het ongeval zag, bleek mijn eigen dochter te zijn. Mijn enige kind. Mijn mini-ik. Mijn dochter, Montana”, schreef Erickson na het ongeluk aan haar familie en vrienden.

Lees ook
Jongen (14) pakt agent met nekklem, twee gewonden bij worsteling

Tijdens de mediabijeenkomst brak Ericksons collega Richard Reed, die met haar naar de plek van het ongeval was gegaan, meerdere keren in tranen uit. Montana zat in de passagiersstoel terwijl een vriendin reed na een wandeling met een hond. De bestuurster raakte de controle over het stuur kwijt en botste op een tegenligger. Zij kon zelf uit het voertuig komen, maar Montana raakte bekneld.

Orgaandonor
“Als ouder en hulpverlener kan ik zeggen dat dit erger is dan wat voor nachtmerrie je ook kan bedenken”, zei Reed.

Erickson liet weten dat haar dochter orgaandonor was. Twee van haar organen waren levensreddend voor anderen. “Zo zou zij dit gewild hebben”, zei de ambulancemedewerkster. “We zijn trots op haar en gaan haar heel, heel erg missen.”

Nederlandse stripper die live op tv uit de kleren gaat, heeft ook pikant Instagram-account (foto’s)

Visser Andy vangt gigantische ‘goudvis’ in Frankrijk