in

Artsen krijgen Mark Gillis niet meer wakker uit coma: Familie gaat beslissen

Mark Gillis, de zoon van de Nederlandse campingeigenaar en tv-gezicht Peter Gillis, ligt in het ziekenhuis in kritieke toestand in coma op de dienst intensieve zorgen. Dat bevestigt zijn 62-jarige vader aan het persagentschap ANP, na berichtgeving van ‘RTL Boulevard’.

Peter Gillis, bij ons bekend van de realitysoap ‘Familie Gillis: massa is kassa’ op VTM2, laat weten dat zijn zoon in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni in kritieke toestand is opgenomen. “Artsen zijn verschillende onderzoeken gestart om te achterhalen waarom Mark zo ziek was geworden”, zegt de multimiljonair die in zijn realityprogramma al 12 seizoenen grote sier maakt als eigenaar en uitbater van de campings Blauwe Meer en Parelstrand in Lommel en Hengelhoef in Houthalen-Helchteren.

Lees ook
Oranje-fans vernielen café en mishandelen Engelsen

Al snel werd Mark overgebracht naar de dienst intensieve zorgen, omdat zijn toestand “ernstig” bleek. “Helaas verslechterde zijn situatie verder, waardoor het noodzakelijk werd om hem in de nacht van zaterdag op zondag in een kunstmatige coma te brengen en te beademen. Dit gaf zijn lichaam de kans om te rusten en hopelijk snel te reageren op de antibiotica”, aldus Peter Gillis.

Lees ook
"Ik ben de vriendin van een miljonair. Thuisblijven en niet gaan werken, is loodzwaar!"

Longontsteking
De oorzaak blijkt een ernstige longontsteking te zijn, vertelt de vader van Mark. “Het is nog onbekend welke bacterie of welk virus hem zo ziek heeft gemaakt. De artsen en verplegers hebben vandaag een poging gewaagd om hem wakker te krijgen, maar dat is mislukt. De artsen hebben gezegd dat Mark het hoogwaarschijnlijk niet gaat halen. Inmiddels zijn alle familieleden bij het ziekenhuis. Als er geen kans meer op herstel is moeten ze een zware beslissing nemen.

Hoogbejaarde vrouw dood in woning aangetroffen

Goed nieuws vanuit het ziekenhuis over Mark Gillis