in

Baby gereanimeerd bij crèche, maar sterft toch..

Woensdagmiddag is er een noodlottig incident voorgevallen bij kinderdagverblijf Mijnheer Konijn in Berchem-Kluisbergen, België. Een vijf maanden oud kindje is hierbij gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Helaas is het kindje op donderdagmiddag overleden.

“Eén van onze medewerksters ontdekte woensdagmiddag dat een kindje dat in bed lag, niet meer ademde. Onmiddellijk is het kindje gereanimeerd door de begeleidster en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Met groot verdriet moeten we melden dat het kindje vanmiddag is overleden”, zegt woordvoerster Gwendolien Schelstraete.

Lees ook
Jongeman eist gratis uren met escort omdat hij bij vorige afspraak ’niet kon presteren’

Ze wenst niet dieper in te gaan op de omstandigheden uit eerbied voor de ouders en de familie.

Het overkoepelende Agentschap Opgroeien bevestigt de tragedie. Woordvoerster Nele Wouters spreekt van een groot drama voor de ouders en hun omgeving, maar benadrukt ook de impact op de kinderopvang. “Het is eveneens een zware klap voor de medewerkers van de kinderopvang. We onderzoeken nu wat er precies gebeurd is en wat de oorzaak is van deze tragische dood van het kindje.”

Lees ook
Zó ziet de Turkse vrouw van PVV-leider Geert Wilders eruit

“Ook zwaar voor de kinderopvang medewerkers”
Burgemeester Philippe Willequet spreekt ook zijn medeleven uit: “De kinderopvang heeft de afgelopen jaren veel nieuwe initiatieven ondernomen. Dit is altijd met grote zorg uitgevoerd en naar tevredenheid van de ouders. Dit incident weegt ook zwaar op de medewerkers van de kinderopvang.”

Dit is helaas niet het eerste drama dat Schelstraete heeft meegemaakt. In 2018 overleed een kindje in haar kinderdagverblijf aan de gevolgen van wiegendood. Mijnheer Konijn is de afgelopen jaren gegroeid en heeft nu drie vestigingen. Samen kunnen deze kinderdagverblijven plaats bieden aan 64 kinderen.

Wolf valt man aan: politie schiet dier dood

Man klemt pony in weiland en verkracht dier..