in

Baby had zwaar hersenletsel en 26 ribbreuken, moeder opnieuw opgepakt

De moeder van de baby uit Heerlen die in 2021 onder verdachte omstandigheden overleed, is maandagochtend opnieuw aangehouden. Dat meldt de politie. De 24-jarige vrouw wordt verdacht van doodslag en het onthouden van medische zorg. De vier maanden oude baby stierf in mei 2021 in een ziekenhuis in Maastricht, waar hij drie weken daarvoor in zeer kritieke toestand was binnengebracht. Een paar weken na het overlijden werden de ouders en de oma van de baby aangehouden.

Lees ook
Meisje (2) dat sinds zondag vermist was dood gevonden in water

De ouders hebben uiteindelijk een maand in voorarrest gezeten, maar mochten het vervolg van de zaak in vrijheid afwachten. Ze bleven wel verdachte in de zaak. De oma kwam na twee weken al vrij, hoewel ook zij verdachte bleef.

Nieuw bewijs
Volgens de politie is het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de baby is overleden. Er is onder andere sectie verricht op het lichaam van het kindje. De conclusie daarvan is dat de baby door geweld om het leven is gekomen, meldt de politie. Het jongetje had onder andere zwaar hersenletsel en 26 ribbreuken.

Lees ook
Shanon (13) gestorven na verkrachting

De uitkomst van het onderzoek heeft geleid tot “nieuw belastend bewijs” tegen de moeder, die daarom is aangehouden, zegt de politie. Of de vader en oma van de baby ook nog verdacht worden, wist een woordvoerster van de politie niet te zeggen.

2 doden bij frontale botsing: Slachtoffer (21) is dochter van brandweerman die op weg was naar ongeval

Zó ziet de Turkse vrouw van PVV-leider Geert Wilders eruit