in

Barbie Samantha de Jong bevrijdt door politie

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, heeft in Story onthult dat ze al enige tijd in een verslavingskliniek zit. Volgens de realityster zou ze twee maanden geleden door de politie zijn bevrijd uit een bordeel, waar ze gedwongen werd te werken.

Incidenten
Barbie werd bekend door haar deelname aan realityserie Oh Oh Cherso, maar sindsdien ging het alleen maar bergafwaarts met haar. Zo haalde ze om de haverklap het nieuws vanwege druggerelateerde incidenten, zelfmoordpogingen en foute vriendjes. Enkele maanden geleden toonde rioolkanaal Roddelpraat een video waarop Samantha zichzelf aanprees op een 18+-website. Bovendien zou ze zelfs te ‘bezoeken’ zijn in een ‘huis van plezier’.

Lees ook
Hoe gaat het met Hind uit Idols 2003? Dit is Hind, maar dan 20 jaar later

Ommekeer
Dit laatste zou echter onvrijwillig geweest zijn, zo beweert ze nu tegenover Story. “Ik ben gedwongen”, aldus Barbie. Veel mag ze daarover nog niet kwijt, in verband met een onderzoek naar het betreffende bordeel. “Daarom moet ik mijn mond houden. Maar het is de politie geweest die mij twee maanden geleden heeft ‘bevrijd’. Daar was ik heel blij mee. Het was voor mij de ommekeer in mijn leven.”

Gedwongen
Na haar ‘bevrijding’ liet ze zich opnemen in de kliniek. “De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleid heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zat gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg…” Ze vervolgt: “Als ik verder was gegaan met dat leventje, was ik er niet meer geweest. Ik kan niet op de details ingaan, want het is een periode waar ik met de buitenwereld nog niet over wil praten. Dat doe ik wel met de hulpverleners hier. Ik zit hier nu twee maanden en ik blijf nog vier maanden.”

Lees ook
Toen de dokter mijn ballen verwijderde, spoelde ik ze door in het toilet!"

Vernederd
“Ik wil nóóit meer drugs gebruiken! En ook de mensen die mij naar de afgrond hebben gebracht wil ik nooit meer zien. Ik ben zo vernederd geweest, dat ik dacht: ik ben niets meer waard. Ik was mezelf zo kwijt. Ik was echt verloren.” Als je dat zo leest is het eigenlijk nog zielig ook voor dat meisje. Ze mist echt het vermogen om een beetje na te denken over bepaalde situaties. ‘Is het slim om GHB te gebruiken?’, ‘Is het slim om mezelf zomaar in een bordeel te gooien en plaatjes online te zetten?’, ga zo maar door.

15-jarige Dustin uit Maastricht al twee weken spoorloos, politie slaat alarm

Hulpeloos meisje (9) op haar verjaardag door ouders ‘uitgeleend’ aan man voor geslachtsgemeenschap