in

‘Begeleider verdacht van misbruik in zorginstelling voor verstandelijk beperkten’

Een begeleider van een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Breezand wordt verdacht van langdurig seksueel misbruik van een minderjarige, meldt de Telegraaf. De man, volgens de krant eerder al meerdere malen in aanraking gekomen met de politie, heeft als bijkomende complicatie zijn moeder als bestuurder van de instelling.

Lees ook
Geweld op spoeddienst: arts zwaar mishandeld door ongeduldige broers

Het betreft de zorginstelling ‘Net Even Anders’ in het Noord-Hollandse dorpje Breezand. Vorige maand heeft de politie de 38-jarige man gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van een tiener die regelmatig in de instelling verbleef en destijds jonger was dan 16 jaar.

‘Hand boven het hoofd’
Bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek, zoals gemeld door de Telegraaf, geven aan dat er eerder meldingen zijn gedaan bij zowel de instelling als de politie over mogelijk misbruik door de verdachte, maar dat er geen actie op is ondernomen. Er wordt gesuggereerd dat de man mogelijk ‘bescherming’ geniet.

Lees ook
Burenruzie: Buurvrouw laat scheten door de brievenbus

De advocaat van de verdachte bevestigt dat zijn cliënt in het verleden meerdere malen is gearresteerd voor verschillende vergrijpen. De moeder van de verdachte benadrukt dat het te vroeg is om conclusies te trekken en verklaart volledig mee te werken aan het lopende onderzoek. De eerste zitting staat gepland op 1 juli.

Cynthia (38) is op zoek naar 25-jarig vriendje die haar met zijn vrienden wil delen

Neergestoken medewerkster ggz-instelling Heerlen overleden