in

Bejaarde magere kat zonder pardon op straat gedumpt

VOORNE AAN ZEE – Een bejaarde kat is in Voorne aan Zee zomaar op straat gedumpt door zijn eigenaar. Het beest was zodanig verwaarloosd dat hij nog slechts twee kilo woog, zo meldt de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) dinsdag. „De kat had een totaal vervilte vacht met grote klitten, was uitgehongerd en uitgedroogd.”

Lees ook
Nog een trieste afloop vermissing Brabant: Naast jongen (6) ook man (54) verdronken

De LID ontdekte de viervoeter na een melding bij Meldpunt 144 vorige week zaterdag. De inspecteur vertrok met spoed met hem naar de dierenarts, waar hij een paar dagen kon blijven om aan te sterken. „Daarna is hij bij een tijdelijke opvanglocatie met een grote scheerbeurt bevrijd van zijn verwaarloosde vacht en uitgebreid onderzocht”, aldus de inspectiedienst.

Ook de partner van de man heeft een proces-verbaal ontvangen. Tijdens het onderzoeken op de locatie in Voorne aan Zee beweerde zij tegenover de inspectiedienst homeopathisch geneeskundige te zijn. Ze zou zich al enige tijd over het verzwakte dier ontfermd hebben. „Uit haar verklaring bleek echter niet dat ze daadwerkelijk opgeleid was, noch dat het dier een passende behandeling kreeg.

Lees ook
Vrouw (70) thuis overvallen terwijl man opgebaard ligt

Omdat ze op de hoogte was van de situatie van de kat, geen adequate zorg heeft verleend of geregeld én geen melding heeft gemaakt van de situatie krijgt ook zij een proces-verbaal waar het OM zich over zal buigen.”

Nicol Kremers heeft een nieuwe ‘hele gestoorde’ vriend en die kennen we helaas allemaal

Burenruzie: Buurvrouw laat scheten door de brievenbus