in

Ben (20) verkracht meisje (13) met een mes op de keel

Een 26-jarige man uit Grimbergen moest zich dinsdagochtend komen verantwoorden voor de verkrachting van een minderjarig meisje. Ben D. zou haar met een mes op de keel gedwongen hebben om seks te hebben. Nu riskeert hij een extra celstraf van vier jaar.

Ben D. was niet aan zijn proefstuk toe in de Leuvense rechtbank, want eind 2022 werd hij al een keer veroordeeld voor vergelijkbare feiten. Hij kreeg toen een celstraf van zes jaar omdat hij twee minderjarige meisjes had verkracht en nog een derde had aangerand. Dat laatste meisje dreef hij zelfs zo ver dat ze een poging tot zelfdoding ondernam.

Dinsdagochtend stond hij opnieuw terecht, voor de verkrachting van nog een nieuw slachtoffer. Zij was 13 jaar oud toen ze D. leerde kennen via de datingapp Wink. “Daar gaat D. altijd op dezelfde manier te werk”, vertelde de procureur. “Hij doet zich voor als Idris, een 16-jarige jongen, en neemt contact op met minderjarige meisjes. Dat zij toen 13 jaar oud was, wist hij. Het stond op haar profiel vermeld en ze heeft het hem nog eens gezegd.”

Lees ook
Dierenbeulen zetten konijnenhok in brand, konijnen dood

N*aktfoto’s
De gesprekken tussen D. en het meisje werden na een tijdje alsmaar vaker seksueel getint. Zo kon hij haar ook overtuigen om na*ktfoto’s te maken en te versturen. “Op 2 mei 2021 spreken ze dan af om te picknicken in het bos in Haasrode”, sprak de advocate van het slachtoffer. “Zij voelde zich onzeker, maar was te bang om iets te doen. D. begon haar aan te raken, maar zij gaf aan dat ze dit niet wilde. Hij deed toch voort, waarop mijn cliënte panikeerde. Omdat ze niet zweeg, gaf hij haar een slag in haar gezicht.”

oen het slachtoffer thuiskwam, blokkeerde ze Ben D. meteen op al haar sociale media. Maar hij had haar telefoonnummer nog en nam opnieuw contact op. Omdat het meisje gelooft dat iedereen een tweede kans verdient, antwoordde ze ook op zijn berichten. Tot D. opnieuw naaktfoto’s vroeg. Zij weigerde, waarop hij dreigde om de eerdere foto’s online te verspreiden.

Lees ook
Vermiste Merel (35) ’in zeer kritieke toestand’ gevonden in Assen

“Onder druk gaat zij opnieuw mee naar het bos”, vertelde haar advocate. “Daar begint hij haar opnieuw aan te raken, maar mijn cliënte geeft aan dat ze dit niet wil. Dan pakt hij een mes, dat hij tegen haar keel houdt. Hij dreigt haar kapot te maken als ze niet luistert en verkracht haar.”

Getraumatiseerd
Ben D. volgt het meisje naar huis en dreigt later nog om langs te komen. “Al die feiten hebben immense gevolgen voor mijn cliënte”, sprak haar advocate. “Ze was een vrolijk, onbezorgd, sociaal meisje. Maar nu is ze bang, getraumatiseerd en onzeker. Ze ging graag naar de danslessen en de scouts, maar is daar allebei mee gestopt. Ook was ze erg vaak afwezig op school, waardoor ze een achterstand opgelopen heeft.”

“D. toont vandaag nog steeds geen enkel schuldinzicht of verantwoordelijkheidsbesef”, vertelde de procureur. “Wat hij heeft gedaan, getuigt van een verregaande normvervaging. Daarom vorder ik voor deze feiten ook een celstraf van vier jaar.”

De advocate van Ben D. vroeg om de opslorping. In dat geval zouden de nieuwe feiten worden opgenomen in zijn huidige gevangenisstraf van zes jaar. Vonnis volgt op 14 mei.

Joey Buskens (20) omgekomen bij tragisch verkeersongeval

Man die gedragen onderbroek van Famke Louise kocht heeft bizarre ‘klacht’!