in

Bewezen: vaders die de afwas doen, hebben vaker s*ks én zijn gelukkiger

De afwas, een rotklusje? Niet wanneer we wetenschappers moeten geloven. Het taakje zou leiden tot meer geluk én een beter s*ksleven.

Was vroeger vooral de vrouw verantwoordelijk voor het huishouden, tegenwoordig zijn de taken gelijkwaardiger verdeeld. Dat blijkt ook een positieve invloed op ons s*ksleven te hebben.

Lees ook
Zien: Knappe actrice Britt Scholte laat helemaal niets aan de verbeelding over!

Studie
Voor hun studie, gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family, bekeken wetenschappers de gegevens van stellen van midden jaren 80 tot 2006. Wat bleek?

Huishouden waarbij de man ook regelmatig afwast, hebben meer s*ks dan koppels waar de vrouw deze taak meestal op zich neemt. Daarnaast bleken stellen die de taken eerlijk verdelen 50% meer s*ks te hebben.

Lees ook
Dankzij jouw vriendin/vrouw krijg jij als man een buikje… en dit is de reden

Gelijke verdeling
De onderzoekers weten niet precies waarom een gelijke taakverdeling tot meer seks leidt, maar denken dat gelijkheid tegenwoordig erg belangrijk wordt gevonden in een relatie.

“Hoewel we nog niet kunnen bewijzen waarom, kunnen we zeggen dat als het gaat om klusjes, het eerlijk verdelen s*xy is,” stelt Amanda Miller, professor sociologie aan de Universiteit van Indianapolis en co-auteur van de studie.

Het ‘kleinemannensyndroom’ is bewezen: kleine mannen zijn agressiever

Twee beste vriendinnen laten zich tot identieke Barbies verbouwen