in

Bezorger parkeert bus met draaiende motor vol pakketjes voor vertrekhal Schiphol en pakt het vliegtuig

Een bijzonder alarm gisteravond op Schiphol, nadat voor de ingang van vertrekhal 3 een bestelbus met draaiende motor bleef staan. Van de bestuurder was geen spoor te bekennen. Na enig onderzoek kwamen verbaasde leden van de marechaussee erachter dat de bezorger simpelweg het vliegtuig had gepakt.

Het gebeurt vaker dat pakketbezorgers kort hun bestelbus voor de vertrekhal zetten. Dan leveren ze snel een doos af en vertrekken ze weer. Maar toen deze man na korte tijd niet meer terug bleek te komen, kwam de marechaussee in actie.

Lees ook
Huilende kinderen negeren en een ijskoude vloer: Amsterdamse crèche gesloten na wantoestanden

,,Een heel opmerkelijk verhaal”, erkent een woordvoerder van de militaire politie. Uit camerabeelden bleek de bezorger helemaal niet van plan terug te keren naar zijn stationair draaiende voertuig. Hij vertrok rustig richting de douane en vervolgens de gate, zo konden beveiligers op camerabeelden zien. Daar stapte hij op het vliegtuig en vertrok. ,,Hij is door alle controles gekomen, daaruit kwamen geen bijzonderheden”, aldus de woordvoerder.

Explosievenhond
Omdat het een vreemde situatie was, werd snel een explosievenhond naar de ingang van vertrekhal 3 gehaald. Die heeft de bus besnuffeld, maar er bleek geen sprake van gevaar. In de bus zaten gewone consumentenpakketjes, niets schadelijks.

,,Wellicht vond hij dit een handige manier van parkeren”, grinnikt de marechaussee-woordvoerder. ,,Daarna is hij op vakantie gegaan.”

Lees ook
R.I.P Marlous (39) en dochter Romy (14), doodgeschoten door buurman

Het lijkt erop dat zijn baas de actie minder geslaagd vindt. Die werd gebeld om de bus op te halen en was al even verbouwereerd als de beveiligers. ‘Vol verbazing heeft hij de bus opgehaald’, schrijft de marechaussee op Twitter.

Van strafbare feiten blijkt geen sprake, maar de opsporingsdiensten laten het er niet direct bij zitten. ,,We willen wel weten waarom hij de bus op deze manier heeft gebruikt”, aldus de woordvoerder van de marechaussee. ,,Maar verder wordt dit vooral iets tussen hem en zijn werkgever.” Het zou gaan om een van de grotere koeriersbedrijven, maar om welke bezorgdienst het precies gaat is niet bekendgemaakt.

Vietnamese jongen (10) die drie dagen vastzat in schacht is overleden

Lijkje van baby gevonden in vuilnisbak: vrouw wilde kindje wellicht verstoppen voor haar ouders