in

Bierverslaafde man vernielt 21 auto’s na avondje uit: ‘Ik herinner me echt niets meer’

Het is de gruwel van elke autobezitter. Je komt ‘s ochtends bij je wagen en ziet dat de autospiegels er af zijn getrapt, de ruitenwissers zijn verbogen en de ruitjes ingetikt.

,,Verschrikkelijk irritant’’, vertelde de Rotterdamse politierechter donderdag tegen Fernandes M. die op 20 september liefst 21 auto’s vernielde in de Papendrechtse Schildersbuurt.

Die zaterdagavond was M. met enkele collega’s uit eten geweest in Schiedam en naar een bar gegaan.

Daarna was bij M. het licht uitgegaan, zo vertelde hij aan de politierechter in Rotterdam. ,,Ik werd wakker in het politiebureau. Ik kan me van die avond verder niets herinneren’’, zei hij.

Lees ook
Wat iedereen die van iemand met ADHD houdt moet weten!

De rechter wilde van hem weten hoeveel hij had gedronken. ,,Niet zoveel’’, beweerde M. ,,Samen met een vriend een fles wijn en daarna nog twee whiskeys. Ik heb wel vaker veel meer gedronken, maar nooit zulke problemen gehad.’’

Agressief en lastig
De ellende begon volgens zijn collega’s op de terugweg naar Papendrecht, waar ze allemaal woonden. M. zou zich ‘agressief en lastig’ hebben gedragen.

Op een kruispunt in de buurt de Burgemeester Keijzerweg was de 35-jarige ‘boos’ uit de auto gestapt en waren zijn collega’s doorgereden.

M. zette koers richting de Schildersbuurt. Kort erna kwam bij de politie, rond 01.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag, een belletje binnen van een bewoner van de Jozef Israëlsstraat.

Lees ook
21 vrouwen die binnen een seconde kunnen transformeren in een monster

Hij zag dat een ‘forse man’ allerlei auto’s vernielde. Agenten hielden M. aan op de P.C. Hooftlaan.

”Die één-en-twin­tig wagens stonden in vijf straten. Hoe kan het dan toch dat u zich daarvan niets kan herinneren?”
– Politierechter

,,Ik heb de straten geteld waar auto’s zijn vernield. Die één-en-twintig wagens stonden in vijf straten. Hoe kan het dan toch dat u zich daarvan niets kan herinneren?’’, vroeg de politierechter. M: ,,Ik herinner me echt niets meer.’’

De man beloofde alle schade te zullen betalen en straf te accepteren. ,,Maar celstraf zou mijn leven verwoesten’’, zei hij tegen de rechter.

Die gaf hem uiteindelijk 160 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. ,,Als u rare dingen gaat doen, moet u misschien maar niet meer drinken’’, gaf de rechter M. nog mee.

Jongste kind uit het gezin zou de meeste kans hebben om miljonair te worden

Man (49) wurgt zijn vrouw vanwege ‘mishandelen’ 4-jarig dochtertje