in

Blinde hond in zee gegooid om te verdrinken op ijskoude dag

Een blinde hond werd in zee gegooid om te verdrinken en bleef “doodsbang en verward” alleen achter op een van de koudste dagen van het jaar.

De eenjarige Ash overleefde de beproeving op miraculeuze wijze nadat een visser hem zag en uit het water redde. Belfast Live bericht dat Ash is opgenomen door Star Rescue en dat hij langzaamaan herstelt.

Eileen Treacy van de dierenopvang vertelde dat ze alles al gezien dachten te hebben, vóór het ongelooflijke verhaal van de “hond die niet opgaf”.

Lees ook
Neergestoken rottweiler ondanks meerdere operaties overleden

Ze vertelde:

“Onderzoek wijst erop dat hij in het ijskoude water van de haven is gedumpt, een andere ongewenste ziel. We denken dat hij gebundeld in een voertuig is geplaatst en naar de haven is gebracht. Daarna is hij in het water gegooid op een plek waarvan hij niet kon ontsnappen, zelfs als hij had kunnen zien waar hij was.”

“We denken dat hij van de rand is gegooid en is achtergelaten om te verdrinken, om alleen, doodsbang en verward te sterven op een van de koudste dagen van het jaar”, vervolgde ze.

Lees ook
Hond vastgebonden en alleen achtergelaten in bos

Het verdrinken van ongewenste dieren lijkt helaas weer vaker voor te komen in Ierland, meldt Belfast Live.

Op 8 december werd de arme viervoeter uit het ijskoude water in Balbriggan Harbour gered. Net op het nippertje want de temperaturen daalden gestaag. Drie dagen later verwelkomde Star Rescue de hulpbehoevende hond.

Ash bleek een enorme vechter. Op 13 december ging zijn gezondheid achteruit vanwege een infectie. Hij stopte met eten en drinken. Maar mede dankzij de hulp van dierenartsen wist hij te herstellen!

Ash zal nu nooit meer verwaarloosd worden of pijn lijden. Elke dag sterkt hij een beetje aan en als de tijd daar is, zal er een gouden mandje voor hem worden gevonden!

Man (34) probeert boodschappen te betalen met geslachtsdeel: geschokte caissière

Zwaar vuurwerk explodeert in Rotterdamse woning, 2 kinderen zwaargewond