in

Breaking: Volgende week sneeuw in Nederland

Meteorologen volgen nauwlettend de weersvoorspellingen in Noord-Amerika en Canada. Daar wacht de bevolking namelijk een recordwinter met extreem lage temperaturen. Omdat Amerika en Canada net als Nederland momenteel te maken hebben ongebruikelijk hoge temperaturen, zou deze prognose wel eens zeer slecht nieuws kunnen betekenen voor onze energierekening.

Lees ook
Sanne (26), begeleidster van Hebe, begraven

In sommige delen van Canada was het afgelopen week al -20 graden. Mochten deze temperaturen nar Europa trekken zijn eerst West-Rusland en Scandinavië de pineut. Het hogedrukgebied is vooralsnog niet sterk genoeg om ook in Nederland dergelijke vrieskou te veroorzaken, maar zorgt wel voor flink wat neerslag.

Sneeuw?
Volgens Weer.nl gaat de temperatuur in Nederland volgende week keihard omlaag, waarbij sommige weermodellen laten zien dat het in het noorden van ons land tot wel 7 graden kan gaan vriezen.

Lees ook
Hebe 10 en Sanne 26 dood gevonden in auto in het water

Daarbij wordt toegevoegd dat in noordoost-Nederland, er een kans van 50% bestaat op enkele milimeters sneeuw. Dat is niet niks en de meteorologen van Weer.nl houdt ”de situatie” de komende tijd in de gaten.

Vader sluit zoon op in ijskoude garage, jongetje (8) overleden

Harteloze moeder Aniek (26): ‘ik bracht mijn pasgeboren baby om het leven omdat ik niet voor haar wilde zorgen’