in

Broer (25) en zus (26) dood aangetroffen in woning

In het West-Vlaamse Wakken (Dentergem) zijn vanmorgen een broer en zus dood aangetroffen in een bungalow in de Molenstraat. Volgens burgemeester Koen Degroote (Eendracht) gaat het om twee twintigers, van 25 en 26 jaar oud.

“De jonge vrouw en haar broer kwamen hier enkele jaren geleden wonen”, weet buurman Peter Valck (61). “Deze morgen rond 10 uur – ik kwam net thuis van de winkel – daagden hier plots twee jonge mensen op, ook een man en een vrouw. Ze waren helemaal in paniek en zeiden dat er iets ergs gebeurd moest zijn omdat de vrouw niet was komen opdagen op haar werk. Daarna zijn ze langs de achterkant binnengegaan in de woning, ik heb me afzijdig gehouden.”

Lees ook
Hulpdiensten met spoed naar huis van Gordon: ''Gordon wat heb je gedaan! ''

Levenloos in bed
Nog volgens Peter Valck zou de bewoonster levenloos zijn aangetroffen in bed. Daarop zijn de bezoekers naar buiten gelopen. “Ze waren helemaal over hun toeren, maar hadden wel al de hulpdiensten verwittigd. Die zijn snel gekomen, maar alle hulp kwam te laat.” Politie en hulpdiensten ontdekten in de woning ook het levenloze lichaam van de broer. Volgens een andere buur zou de 26-jarige bewoonster zondag nog op stap zijn geweest met de vrouw die maandagvoormiddag samen met een vriend in paniek aan de bungalow arriveerde.

Lees ook
Na een ruzie van 17 seconden wordt Wesley in zijn hart gestoken en sterft

De broer en zus kochten de woning nog niet zo gek lang geleden, naar verluidt samen met hun moeder. Die overleed echter kort daarna. In 2022 stond de gedateerde woning een tijdje te koop, voor 360.000 euro. Maar de bungalow raakte niet verkocht, mogelijk omdat er pal boven het huis een hoogspanningslijn loopt.

Altijd vriendelijk
De broer en zus woonden alleen in de woning en hadden niet veel contact met de buurt. Ze waren wel altijd vriendelijk. De vrouw woonde er eerst, haar broer nog maar pas. Hun beide ouders zijn overleden. Het parket geeft voorlopig weinig commentaar, maar bevestigt wel dat er twee overleden mensen zijn aangetroffen in de woning.

Sylvana (34) kreeg een kind van een getrouwde man: ”Hij kiest voor zijn eigen gezin”

Kijkers Miljoenenjacht gaan los om ‘vreselijk ondankbare’ thuiswinnaar