in

Bruidegom (28) overlijdt een dag voor bruiloft bij crash met eigen trouwauto

Op de Eperweg zijn diepe sporen in het gras te zien, zwaar gehavende bomen en omgeploegde wortels. Een hartverscheurend tafereel, want hier leggen vrienden van het 28-jarige slachtoffer uit ’t Harde maandagmorgen bloemen neer. Emoties nemen de overhand; er wordt gehuild, geknuffeld en gezwegen. Wat ooit een trouwdag had moeten zijn, is in een tragedie veranderd. “Ongekend, ongekend…”

Een groep van minstens tien jonge mensen loopt als in een rouwprocessie over het fietspad richting ‘de Knobbel’, zoals deze heuvel in de weg bekend staat. In stilte blijven ze staan bij de plek des onheils, waar gisteren hun vriend met zijn trouwauto van de weg raakte. Opnieuw biggelen de tranen over hun wangen. Als eerbetoon aan wat een prachtige dag had moeten zijn, leggen ze rozen, zonnebloemen en hortensia’s neer.

Lees ook
Lugubere vangst: dode puppy's met bakstenen om hun nek uit Maas gevist

Vandaag zou de man namelijk trouwen met zijn verloofde. De mooiste dag van zijn leven veranderde echter in een inktzwarte bladzijde voor zijn dierbaren. Maandagavond, kort na zes uur, raakte de trouwauto tijdens een hevige regenbui van de weg. Hoe het ongeluk kon gebeuren, blijft vooralsnog een raadsel en wordt onderzocht door de politie. De jongere broer van het slachtoffer bestuurde de auto en ligt naar verluidt nog in het ziekenhuis.

Voordat de vriendengroep hun laatste eer bewijst, stopt er dinsdagmorgen een werkbus in de berm. Een man van middelbare leeftijd stapt uit, gekleed in werkkleding, en loopt naar de plek des onheils. Terwijl de regen zachtjes uit de lucht valt, wellen tranen op in zijn ogen. “Ongekend, ongekend,” snikt hij vol ongeloof.

De man prijst het ruimhartige karakter van het slachtoffer. “Zo netjes en goed opgevoed. Hij zei altijd u. Ik kan het niet bevatten. Een paar weken geleden was hij nog bij ons. Ik was aan het verbouwen en hij zei ‘als ik moet helpen, moet u het zeggen’. Zo was hij gewoon.”

Lees ook
Vrouw doodgeschoten, zwaargewonde man buiten gevonden

Ook de man, die liever niet met naam in de publiciteit wil, heeft de beelden van het autowrak in het nieuws gezien. Van de hagelwitte BMW M8 Competition, met maar liefst 625pk onder de motorkap, was niet veel meer over. “Dan denk je al snel aan het ergste,” verzucht hij.

De tragische dood van het slachtoffer heeft ’t Harde diep geraakt, en dit blijkt onder andere uit de reactie van burgemeester Jan Nathan Rozendaal. “Met diepe droefheid en verslagenheid vernam ik vanmorgen het tragische nieuws van het dodelijke ongeluk op de Eperweg van gisteravond. Het is verschrikkelijk wat de twee broers uit ’t Harde is overkomen. Met diepe verslagenheid heb ik kennis genomen van het overlijden van de oudste broer. Geen enkel woord kan het verlies en het leed dat deze familie nu doormaakt volledig beschrijven. Mijn gedachten gaan uit naar de ouders, geliefden, familie en ieder die deze jonge mannen een warm hart toedraagt.”

Stiefvader gooit meisje 3 in zwembad om haar te laten verdrinken

Freek Vonk deelt vreselijk nieuws: ‘ Mijn kind is na 6 dagen overleden…’