in

Crimineel (23) overleden na te vroeg afgegaan explosief in Den Haag

De 23-jarige man die in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond raakte bij een explosie in Den Haag, is aan zijn verwondingen overleden. De Amsterdammer wilde een explosief bij een woning leggen toen deze te vroeg afging. Hij is donderdag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie.

De zwaargewonde man werd na de explosie met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de explosie. Later werd een andere man aangehouden, een 24-jarige uit Amsterdam. Het strafrechtelijk onderzoek naar de overleden verdachte is gestopt. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet, laat de politie weten.

Lees ook
Moeder brengt zoontje 9 thuis om het leven

De overleden Amsterdammer wilde in de nacht van woensdag op donderdag een explosief neerleggen bij een woning aan de Steijnlaan in het Haagse Transvaalkwartier. De bom ging echter vroegtijdig af waardoor hij ernstig gewond raakte. Hij had onder meer zwaar letsel aan zijn handen.

Doelwit
Het vuurwerk ontplofte rond 01.30 uur ’s nachts. Een ‘laffe actie, zielig’, noemde het vermoedelijke doelwit de explosie. Nonchalant vertelde hij uren later over de knal, terwijl hij op zijn telefoon scrollde. ,,Na de knal ging ik beneden kijken. Maar van de politie mocht ik niet naar buiten.”

Lees ook
Manon (30) en haar ongeboren tweeling sterven na zwangerschapsvergiftiging

In zijn brievenbus vond hij resten van brandbare olie. De student zei niet te weten waarom er bij hem opnieuw een explosief werd geplaatst. Drie jaar geleden ontplofte in zijn portiek op de bovenste verdieping ook al een vuurwerkbom. De daders gebruikten toen een gasfles.

,,Ik doe niks verkeerd en zit op school en werk gewoon”, zei hij na de tweede ontploffing. ,,Ik heb met niemand problemen. Iemand zal wel problemen met mij hebben. Waarom? Dat weet ik niet. Ik heb geen idee wie het op mij heeft gemunt.”

Politie valt vakantiepark van Peter Gillis binnen en doet een huiveringwekkende ontdekking

Man pleegt zelfmoord voor zijn woning terwijl agenten op hem schieten