in

Daisy (32) is scheten van buurman helemaal zat en bedreigt hem met de dood

In een extreem gehorig wooncomplex in Den Haag loopt een ruzie om geluidsoverlast compleet uit de hand. Je hoort zelfs scheten en boeren van de buren.

De 32-jarige Daisy is haar ruftende buurman helemaal zat en bedreigt hem met de dood. ‘I’m gonna kill you’, roept ze tegen de man, terwijl ze op zijn deur slaat.

Het is 26 oktober 2019 rond 02.00 uur ’s nachts als Daisy (32) uit haar slof schiet. Een van haar buren heeft net gedoucht als hij opeens harde bonken op de muur hoort.

Ook hoort hij een kind huilen. Even later staat 32-jarige Daisy voor zijn deur. ‘Thank you for waking up my baby!’, roept ze.

Daisy blijft doorschreeuwen en op de deur bonken, aldus de aangifte van de man. Dan zegt ze: ‘I’m gonna kill you.’

De man belt de politie en zegt bang te zijn dat de situatie uit de hand loopt. ‘Ze herhaalt de bedreiging twee tot drie keer’, leest de rechter voor uit de aangifte.

Ook vertelt een getuige, een andere bewoner in het wooncomplex, dat ze duidelijk de stem van Daisy herkende.

Zaak al vaak aangehouden
De verdachte zelf is vandaag zelf niet bij de rechtszaak aanwezig. Ze beriep zich eerder op het zwijgrecht, maar zei later dat ze toch wel haar verhaal wilde vertellen in de rechtbank.

Nu kon ze echter haar kind niet alleen laten, aldus haar advocaat. De zaak is al zo vaak aangehouden, dat iedereen het toch echt wil afronden.

Lees ook
Ze werd ”het mooiste meisje ter wereld” genoemd toen ze 10 was: Zie hoe ze er 8 jaar later uit ziet

Het is, zo blijkt, niet de eerste keer dat ze in aanraking is gekomen met de politie. Daisy blijkt ook een aantal keer een ambtenaar te hebben beledigd en geweld te hebben gebruikt tegen een ambtenaar. ‘Woont ze nog steeds op hetzelfde adres?’, vraagt de rechter.

Maar dat is niet het geval. Daisy blijkt te zijn verhuisd. ‘En daar gaat het wel oké?’ ‘Ja, ik heb geen enkele melding gezien’, aldus haar advocaat.

Klassieke burenruzie
De officier van justitie vindt dat is bewezen dat Daisy schuldig is aan doodsbedreiging. ‘Ook vanwege de getuige.

Het gaat om een klassieke burenruzie. Als ik de aangifte zie, gaat het ook om heel slecht geïsoleerde woningen.

Iemand kan gefrustreerd raken als haar kind wakker wordt, maar ik zie wel een terugkerend patroon met beledigingen en bedreigingen. Het lijkt erop dat mevrouw moeite heeft om zich op zulke momenten in te houden.’

De richtlijn is volgens haar een geldboete. Maar ze vindt dat die pas moet worden betaald als Daisy nog een keer de fout ingaat. ‘Ik eis een voorwaardelijke geldboete van 350 euro, mevrouw moet dit dan niet meer doen.’

Je hoort zelfs de koelkast opengaan
Haar advocaat wil toch dat zijn cliënt wordt vrijgesproken. ‘Of dit wettig en overtuigend bewezen kan worden? Ik vind van niet.

Je hoort in deze woningen zelfs de koelkast van de buren open en dicht gaan. Je hoort alles. De emoties lopen hoog op in zo’n situatie.

Maar gaat er een reële bedreiging uit van die woorden? Dit kan geen indruk maken. Ze staat voor een gesloten deur.

Als je mijn cliënte ziet… Ik ben ook geen reus, maar mijn cliënte is een vrouw van 1.60 meter. De man die aangifte heeft gedaan komt uit Zuid-Afrika en is denk ik een grote gast.

Lees ook
Cherelle is zó knap (vindt ze zelf) dat ze geen vriendje kan krijgen

Die kan zijn mannetje wel staan. Dan hoef je toch niet bang te zijn voor een vrouw die iets roept?’, zegt hij.

Ook was er geen schade aan de deur en is er niet met voorwerpen op de deur geslagen, aldus de advocaat.

‘En de buurvrouw kan wel zeggen dat ze mijn cliënte heeft gehoord, maar dat kan niet fysiek en zichtbaar worden bevestigd.

Er wonen meer mensen in dat gebouw. Misschien dat iemand anders weer boos werd van dat gebonk op de deur.’

‘Daar gaat het helemaal niet om’
De officier van justitie is het met die redenering niet eens. ‘De aangever zei dat hij bang was dat het uit de hand zou lopen.

Het gaat niet alleen om dat moment, eerst was het maandelijks en toen steeds vaker. Als iemand duidelijk gefrustreerd is, weet je niet precies wat die persoon kan gaan doen.

Over de fysieke verschijning van de aangever weten we helemaal niks. Of hij breed is en de vrouw aan zou kunnen, daar gaat het helemaal niet om.

Ik vind het wel degelijk bedreigend.’ De rechter gelooft wel dat de 32-jarige Daisy deze woorden heeft gesproken.

‘Maar het is de vraag of het nou werkelijk angst teweeg heeft gebracht bij meneer en of hij echt bang was dat hij bijvoorbeeld om het leven zou worden gebracht.

Dat vraag ik me af. Dat hij de politie belde, zou ook een hulpvraag geweest kunnen zijn: van ‘help me nou even hiermee’.

Nu we ook niks meer van mevrouw vernemen, laat ik de twijfel winnen van het bewijs en zal ik mevrouw vrijspreken’, zegt ze.

De advocaat is blij. ‘Dit is mijn eerste vrijspraak van het jaar!’

Gaby Blaaser is vergeten om haar broek aan te trekken

Jenna (21) neemt ontslag zodat ze verder kan leven als ‘puppy’