in

Dakloze Willy (74) zwaar mishandeld: “Ik moest ze geld geven, maar ik heb niks”

Kinrooi – “Ik hoop dat ze het nooit meer doen, maar boos ben ik niet.” Dakloze Wiel Baens (74) uit Molenbeersel (Kinrooi) werd in de ochtend in elkaar gestampt door twee mannen die hem om geld vroegen.

De 74-jarige man was zaterdagochtend rond 6.40 uur aan het slapen in de Lourdeskapel in Kinrooi, toen hij door twee verdachte mannen werd gewekt. Ze vroegen of hij geld nodig had, maar toen de zeventiger ‘nee’ zei, vertrokken ze weer. Even later keerde het duo echter terug. Dit keer bedreigden ze de man en vroegen ze hem om geld.

Lees ook
Lijkje van baby gevonden in vuilnisbak: vrouw wilde kindje wellicht verstoppen voor haar ouders

De man zei dat hij geen geld had en werd daarop geslagen en gestampt. Daarna vluchtten de twee verdachten weg. Het slachtoffer kon nog om hulp vragen in een krantenwinkel in de buurt en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie kwam ter plaatse, maar kon de mannen niet meer aantreffen.

Lees ook
Drama: Labrador niet meer in leven omdat zijn baasje het niet wist!

Zaterdag werden in de loop van de dag twee mannen gearresteerd. “Ze zijn mogelijk betrokken bij de feiten”, zegt Katrien Truyen van het parket Limburg. “Hun ware toedracht zal verder onderzocht worden.”

Filmpje
Inmiddels circuleert er een zeer expliciet filmpje waarop te zien is hoe een man de weerloze man slaat en schopt tegen zijn hoofd. Omdat het om zeer schokkende beelden gaat, laten we niet alles zien. Burgemeester van Kinrooi Jo Brouns (CD&V) reageert geschokt op de beelden. “Het is onvoorstelbaar, crapuleus gedrag. Dit zijn zware feiten die zeer ernstig genomen worden.”

Vader vindt afscheidsbrief van 16-jarige dochter, merkt interessant detail in het laatste zinnetje

Autodief slaat op de vlucht en valt met gezicht in hondenpoep