in

De grote vraag: Mag je autorijden met slippers aan? Wat denk jij? Wij hebben het antwoord!

De zomer is alweer bijna ten einde maar nog genoeg lekkere dagen om met slippers aan te lopen! Nog even snel een laatste boodschap voor de barbecue.

Dat kleine autoritje naar de supermarkt kan wel even op de Flip Flops. Maar is dit wel zo verstandig om te doen?

 

Gelukkig is het in Nederland niet verboden om met slippers auto te rijden maar handig is het in ieder geval niet.

Lees ook
Ze stuurde per ongeluk een pikante “ondergoedselfie” naar de klant… Toen hij de foto zag moest hij lachen!

Slippers klemmen namelijk makkelijk tussen je pedaal en mat waardoor je pedaal blijft hangen, of je slipper glijd van het pedaal met alle gevolgen vandien.

Je begrijpt dat dit enorm gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Verzekeringsmaatschappijen raden rijden met slippers af in verband met de risico’s.

De Nederlandse wet stelt wel dat je geen gevaarlijke situaties mag creëren. Het is verboden je zodanig in het verkeer te gedragen dat je andere weggebruikers in gevaar brengt!

Buitenland
In het buitenland zijn de regels omtrent slippers wat strenger. In Frankrijk is het bijvoorbeeld verboden en riskeer je een boete van 90 euro.

Lees ook
Je vriend(in) belachelijk maken is goed voor je relatie

Let er dus op wanneer je op vakantie naar het buitenland gaat wat de regels zijn. Voor die 90 euro kan je bijvoorbeeld ook lekker met het hele gezin uit eten!

Addertje onder het gras
Maar wat als je in Nederland een ongeluk veroorzaakt op slippers? Wanneer de verzekeraar er achter komt dat je een ongeluk hebt veroorzaakt waarbij je slippers aan had of op blote voeten reed, kan je dit duur komen te staan.

De verzekeraar vergoedt dan in de meeste gevallen enkel de schade van de tegenpartij. Ook al ben je all-risk verzekerd. Let dus in het vervolg goed op wanneer je met slippers de auto in stapt!

Rennende rukker actief in Nederland: Dames pas op voor deze jongen!

Kat in kist met stenen in water Pernis gegooid, dier verdronken