in

Delano (1) verdrinkt in zwembadje in eigen tuin, moeder is ontroostbaar

Toscina Verbruggen en haar vriend Joshua hadden even niet opgelet en het was al gebeurd: hun zoontje Delano was naar buiten geglipt en verdronken in het zwembadje in de tuin. Het Openbaar Ministerie in België noemt het een tragisch ongeval.

Op Facebook deelt moeder Toscina een foto van haar zoontje Delano (1 jaar en 11 maanden oud), net nadat ze afscheid van hem heeft moeten nemen. Op de foto heeft ze haar handen om hem heen en ligt Delano’s Bumba-knuffel naast hem. “Geen enkel woord kan beschrijven hoeveel pijn het doet”, staat boven de foto.

Lees ook
Politie vindt lichaam vorige bewoner huurwoning in diepvries Landgraaf

Ruim 600 mensen hebben gereageerd met steunbetuigingen en condoleances onder het bericht.

Het ongeval gebeurde afgelopen zaterdag, zegt Toscina Verbruggen op de Vlaamse site HBVL. Het gezin heeft een huis in Oostende in België, waar die middag een zwembadje in de tuin stond. Delano was in eerste instantie helemaal niet buiten en zat samen met zijn broer binnen in huis. Toen hun hond ook naar binnen ging en daarbij de achterdeur openduwde, waren de kinderen naar buiten geglipt, zegt de moeder.

Hoewel het zwembad een opstaande rand had, is Delano daar toch overheen gevallen, precies op een moment dat zijn ouders het niet in de gaten hadden. Zijn oudere broer vond hem in het zwembad, waarna Delano naar het ziekenhuis werd gebracht. In het Facebook-bericht schrijft Verbruggen dat haar zoontje daar hersendood is verklaard. “Jammer genoeg konden wij jouw hersentjes niet redden.”

Lees ook
Herken jij de vroegere bewoners van dit huis? Deze 8 oudere tekenfilms zullen je geheugen opfrissen!

Tragisch ongeval
Het Openbaar Ministerie in West-Vlaanderen is een onderzoek gestart, maar benadrukt dat het uitgaat van een ongeval. “Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt nog, maar volgens de eerste vaststellingen wijst niets op opzet”, zei een woordvoerder tegen HBVL.

Zijn moeder omschrijft Delano als een ‘lachebekje’ en een ‘gelukkige baby die van alles genoot’. Over een maand zou hij twee jaar worden en omdat hij groot Bumba-fan was, zouden ze naar een Bumba-show gaan. “Delano neemt een deel van ons gezin weg en we gaan hem enorm missen”, besluit Toscina Verbruggen.

Mag je in Nederland poepen in het bos? Dit zegt de wet!

Jongen (12) overleden na aanrijding met Fatbike