in

Deze zonnepanelen zijn wel erg ongelukkig geplaatst: “Ik zie er de humor niet van in”

In het Nederlandse dorp Doorn, in de provincie Utrecht, zorgen enkele wel erg ongelukkig geplaatste zonnepanelen al jaren voor hilariteit. De buurtbewoners liggen er niet (allemaal) meer van wakker, maar de gemeente heeft beslist toch een onderzoek te openen. “We moeten beslissen of dit wel of niet acceptabel is”

Op zich is er niets bijzonders aan de rustige, doodlopende straat in het Nederlandse dorpje Doorn. Toch vliegen helikopters er steevast een beetje lager over om een wel heel bijzondere foto te kunnen maken, schrijft het Algemeen Dagblad.

De zonnepanelen op drie naast elkaar gelegen rijwoningen in de straat spellen namelijk een opvallend woord. En dat was niet de intentie van de bewoners. De ‘blunder’ werd gemaakt toen de zonnepanelen op het middelste huis aan de verkeerde kant van het dak, de voorkant van het huis, werden gelegd. Na de fout werden ze, net zoals bij de buren, achteraan gelegd. De panelen bij de buren lagen er dus al en werden beiden in de vorm van de letter L gelegd. Maar door een dakraam moesten de bewoners van het middelste huis voor een andere vorm kiezen en werd het dus een U. Samen maakt dat het woord L*L.

Lees ook
Lichaamsresten van kind in tuin, moeder en stiefvader wijzen elkaar met de vinger

De meeste buurtbewoners geven er niet veel om. “Ach, mij maakt het eigenlijk niet uit. Ik zie ze al helemaal niet meer”, vertelt Patrick aan het Algemeen Dagblad. “Ik geloof niet dat de installateur het expres heeft gedaan. Het is toeval. Meer is het niet. En echt heel veel ruimte op het dak had hij ook niet.”

Lees ook
Kijkers Miljoenenjacht gaan los om ‘vreselijk ondankbare’ thuiswinnaar

Maar niet iedereen kan er mee lachen. Een buurtbewoner, die liever anoniem wil blijven, had het liever anders gezien. “Soms word ik er wel op aangekeken, maar goed: ze liggen er nu eenmaal. Ik was verontwaardigd. Installateurs moeten daar toch ook op letten? Al met al ben ik er niet blij mee en ik zie er de humor ook niet van in.”

De gemeente zelf was niet op de hoogte van de ongelukkige plaatsing van de panelen en heeft een onderzoek geopend. “We moeten beslissen of dit wel of niet acceptabel is”, reageert wethouder Rob Jorg bij het Algemeen Dagblad. “Voor zonnepanelen zijn geen vergunningen nodig, maar dat betekent niet dat je alles zomaar mag doen.” (sgg)

Pasgetrouwde Linda en Jeffrey komen om bij een vliegtuigramp

Vader scheert dochter kaal als straf voor pesten van meisje met kanker