in

Dit zit er dus in vla van Lidl: ‘Gerda was een paar dagen doodziek’

Gerda Wolf uit Uden at elke dag na het avondeten een schaaltje vla. Tot 14 oktober van dit jaar. Toen vond ze iets in haar vla wat erg op een “stuk vlees” leek. Vervolgens was ze dagenlang erg ziek.

“Ik hoef van m’n lang zal ze leven nooit meer dubbelvla”, zegt Gerda tegen Hart van Nederland. Het ergste vindt ze dat ze nog steeds niet weet wat er in het pak zat. “Ik ben er vier dagen heel ziek van geweest. Ik kon nauwelijks op m’n benen staan, waardoor ik niet kon werken.” Als freelance krantenbezorger liep ze daardoor ook nog inkomsten mis.

Lees ook
Man betast kinderen op speelplein basisschool: Juf zat op telefoon

Nooit meer vla
Ze vindt het vooral vervelend dat ze nog steeds niet weet wat er in het pak zat. Ze stuurde de prop ‘vlees’ op naar de Lidl, waar ze het pak kocht, maar zij zeggen dat het nooit is aangekomen. “Ik vermoed gewoon dat er een stuk vlees in heeft gezeten”, zegt ze. “Want het was zo groot en ik heb echt met een tang eruit moeten halen.”

Lees ook
16-jarige jongen verliest arm bij bedrijfsongeval

Ze is niet te spreken over de manier waarop Lidl hiermee omging. “Ik zal nooit vla meer eten, wat toch een lekker toetje is. En ik zal ook nooit meer boodschappen halen bij de Lidl. Ze laten ons in de kou staan.”

Maar ze is vooral bang dat ze er nooit achter zal komen wat haar zo ziek heeft gemaakt. “Ik heb een terminale man thuis zitten, en ben blij dat hij het niet gegeten heeft. Wie weet wat het met hem had gedaan.”

Twee in vriezer gevonden baby’s stierven geen natuurlijke dood

Iris Enthoven heeft ze losjes in de tas hangen en enorm veel vertrouwen in haar jurkje