in

Dode (15) en gewonde bij steekincident Enschede

Een ruzie tussen een aantal jonge mensen in Enschede kende op vrijdagavond 22 december 2023 een bijzonder treurige afloop. Twee vrienden van 14 en 15 jaar oud, beiden van Syrische afkomst, liepen bij het voorval aan de Van Lochemstraat ernstige steekwonden op. De 15-jarige jongen overleed ter plekke.

De politie heeft in de afgelopen weken zeven verdachten kunnen aanhouden, van wie er vijf nog vast zitten. Ieder beetje informatie over het incident is heel welkom, net als relevante camerabeelden uit de omgeving.

Lees ook
Anneken (53) stierf op pechstrook en lag zes uur lang in haar auto

Specifieke getuige
Met in elk geval één specifieke getuige wil de recherche graag in contact komen. Dat betreft een man die, bij de ingang van parkeergarage Irene, heeft geprobeerd de ruzie te sussen. Bent u die man of heeft u een idee wie hij zou kunnen zijn, neem alstublieft contact op.

Beelden in omloop
Ook heeft de politie geluiden gehoord dat er foto’s en/of filmpjes van de confrontatie in omloop zijn. Weet u daar meer over of heeft u zulk materiaal in bezit, meld het dan alstublieft. Beelden direct uploaden kan te allen tijde via een tipformulier.

Lees ook
Studente (22) stort te pletter vanuit hoge kermisattractie

Help de politie
Wie weet meer over het gewelddadige incident?
Wie beschikt mogelijk over beelden van de confrontatie?
Wie kan de man zijn die probeerde de ruzie te sussen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Verschrikkelijk nieuws over ernstig zieke dochter Wendy van Dijk

Man gebruikt egels als voetbal