in

Dode en zwaargewonde na steekpartij in woning van moeder met 2 jonge kinderen

Bij een steekpartij in een woning in het Brabantse Boekel is woensdagmiddag een slachtoffer overleden. Een ander raakte zwaargewond. Volgens buurtbewoners wonen in het huis een jonge moeder en twee kinderen in de basisschoolleeftijd. De politie meldt niet of een verdachte is aangehouden.

De steekpartij vond rond 14.00 uur plaats in een woning aan de Dotterbloem. Het zwaargewonde slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Buren geven aan dat de moeder en de kinderen pas een aantal maanden geleden in de straat zijn komen wonen. Volgens hen is de vrouw van Poolse afkomst.

Lees ook
Vreselijk nieuws: 3 jonge kinderen en hun oma zwaargewond bij woningbrand

Volgens omwonenden zijn de twee kinderen de slachtoffers. De politie kan dat nog niet bevestigen. ,,We moeten eerst nog de directe omgeving van het gezin informeren over wat in het huis gebeurd is”, meldt een woordvoerder.

Buren hadden weinig contact met de bewoners, die na de zomer naast hen kwamen wonen. Een omwonende zegt dat een buurvrouw, die bevriend is met de moeder, huilend het huis uit liep: ,,Ze heeft binnen vreselijke dingen gezien. Samen met een huisarts is ze daarna op de stoep gaan zitten.’’

Lees ook
Twee buren al weken eenzaam dood in huis

Daarna volgden snel andere hulpdiensten. In de straat stonden meerdere politiewagens en ambulances geparkeerd. Aan het eind van de middag zette de politie witte schermen rondom het huis. Over de toedracht van de zware steekpartij is nog niets bekend. De forensische opsporing doet daar onderzoek naar.

Dode gevonden op spoor in Venlo: Brief gevonden: Kom niet meer rond

Dode bij schietpartij Aldi Zwolle