in

Dodelijk slachtoffer van terreuraanslag in Brussel gepassioneerde voetbalfan Patrick

Eén van de twee dodelijke slachtoffers van de terreuraanslag in Brussel maandagavond heeft een gezicht gekregen. De tragische gebeurtenis heeft Patrick Lundström (60) het leven gekost, een gepassioneerde voetbalfan afkomstig uit Sundsvall, Zweden.

Patrick Lundström, die in Zwitserland woonde, was oorspronkelijk afkomstig uit Sundsvall, een stad gelegen ongeveer 350 kilometer ten noorden van Stockholm. Zijn familie onthulde dat hij een fervent supporter was van het nationale voetbalelftal van Zweden en zelden een wedstrijd miste. Maandagavond had hij zich verheugd op de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden in Brussel, maar wat een voetbalfeest had moeten zijn, eindigde in een tragische nachtmerrie.

Lees ook
Boom valt op persoon, slachtoffer overlijdt ter plaatse

Patrick Lundström, samen met een andere Zweedse supporter, werd slachtoffer van een terroristische aanval uitgevoerd door Abdesalem Lassoued (45) op het Saincteletteplein in het centrum van Brussel. Een derde Zweedse supporter die bij hen was, raakte zwaargewond.

Volgens informatie van het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken bevond Patrick zich in de taxi, terwijl het andere dodelijke slachtoffer zich in een kantoorgebouw in de buurt bevond, waar hij tevergeefs trachtte te schuilen voor de aanvaller.

Lees ook
Dramatisch ongeluk op kermis: zoon (18) van exploitant komt om het leven

De familie van Patrick Lundström is diep geschokt en verkeert in diepe rouw. Ze beschreven Patrick als een warme, humoristische en zorgzame vader, echtgenoot, broer, opa en oom, waarbij zijn familie altijd op de eerste plaats kwam. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor voetbal, met een speciale toewijding aan het Zweedse nationale team, was opvallend. Zijn Zweedse shirt was bijna een tweede huid voor hem.

De familie is sprakeloos over hun verdriet en benadrukt hun medeleven voor de andere slachtoffers en hun families. “Onze gedachten gaan ook uit naar de families van de overige slachtoffers,” voegden ze eraan toe.

Ruzie in supermarkt over winkelmandje escaleert: man (18) slaat voortanden uit mond klant

Vermist meisje 10 dood gevonden in kelder