in

Dodelijke slachtoffers ongeluk met brug in aanbouw Lochem zijn Belg en Pool

Woensdag heeft een tragisch incident plaatsgevonden bij een brug in aanbouw in Lochem, waarbij twee mensen uit België en Polen om het leven zijn gekomen en twee anderen ernstig gewond raakten. Het ongeluk deed zich voor toen een van de brugbogen tijdens het takelen om nog onbekende redenen losraakte. De Arbeidsinspectie heeft aangekondigd een strafrechtelijk onderzoek te starten naar het incident.

Volgens getuigen begon de boog plotseling te slingeren, gevolgd door een luide knal, waarna twee bouwvakkers van een bouwtoren van 50 meter hoog vielen. De slachtoffers, allen werkzaam op de bouwplaats van de Nettelhorsterbrug over het Twentekanaal, zijn door de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland naar het ziekenhuis in Deventer gebracht. Gelukkig verkeren zij buiten levensgevaar.

Lees ook
Man (35) laat piemel zien aan zonnende vrouwen

Het bergingsproces van de slachtoffers werd uitgevoerd met assistentie van specialisten van de brandweer en het Urban Search and Rescue-team. De provincie Gelderland, als opdrachtgever van de bouw, heeft een crisisteam opgezet om de situatie te beheren en de benodigde maatregelen te coördineren, met inachtneming van de prioriteit voor de slachtoffers en hun families.

Het bouwbedrijf BAM, betrokken bij het project, heeft zijn diepe droefheid geuit over het incident en kon nog geen verdere details verstrekken. Het bedrijf was eerder ook al betrokken bij een ernstig ongeval in Voorschoten vorig jaar, waarbij een medewerker om het leven kwam.

Lees ook
Vermiste vrouw (60) gevonden in kist op zolder in Zwijndrecht

Het nieuws van het ongeluk heeft ook op de beurs zijn impact gehad, waar het aandeel van BAM een daling van 1,5 procent in waarde heeft ervaren.

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve van Lochem betuigde zijn diepe geschoktheid en benadrukte dat wat een feestelijke dag had moeten zijn, eindigde in tragedie. Zowel demissionair minister-president Mark Rutte als minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers hebben via sociale media hun medeleven betuigd aan alle betrokkenen.

Een team van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plaatse gegaan om de situatie te beoordelen en te bepalen of verder onderzoek noodzakelijk is. Het is nog onduidelijk of harde wind een rol heeft gespeeld bij het incident, aangezien het hoogste punt van de bouw eerder die dag vanwege wind niet kon worden bereikt.

Vrouw zwaargewond nadat winkelwagen op haar wordt gegooid vanaf loopbrug

Jan (74) slaapt al jaar in zijn auto in Almelo: ‘Dit trek ik niet langer.’