in

Dodelijke waarschuwing aan neuspeuteraars

In je neus peuteren, kan een dodelijke bacterie verspreiden die pneumonie veroorzaakt, waarschuwt nieuw onderzoek.

De studie, gepubliceerd in het European Respiratory Journal, is de eerste om aan te tonen dat de overdracht kan gebeuren door contact tussen de neus en de handen.

Experts adviseren ouders om de speeltjes en de handen van hun kinderen zuiver te houden en zo te vermijden dat de bacterie op anderen kan overspringen, inclusief oudere familieleden die meer vatbaar zijn voor de infectie.

Lees ook
Politieagent laat vrouw in snikhete auto zitten zodat ze voelt wat haar hond moest aanvoelen! Wat een top idee!

Hoofdonderzoekster Victoria Connor van de Liverpool School of Tropical Medecine and Royal Liverpool Hospital, zei: “Pneumokokken infectie is wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak, en geschat wordt dat het jaarlijks verantwoordelijk is voor de dood van 1,3 miljoen kinderen onder de vijf jaar.”

“Bejaarden en mensen met een verzwakte immuniteit, zoals een chronische ziekte, hebben ook een verhoogd risico op pneumokokken infecties.

Onze huidige kennis over de overdracht van pneumokokken is beperkt, dus wilden we onderzoeken hoe het zich verspreid binnen de gemeenschap.”

De onderzoekers ontdekten dat de bacterie zich kan verspreiden van handen tot neus, of mensen nu in hun neus peuterden of aan hun neus wreven.

Dr. Connor zei: “Het is wellicht niet realistisch om kinderen te doen stoppen met neuspeuteren en aan hun neus wrijven, en de aanwezigheid van de bacterie kan soms leiden tot een boost van het immuunsysteem en de kans verminderen dat ze het later in het leven dragen.

Lees ook
Yolanthe Cabau met spoed naar ziekenhuis door heftige ongeluk: Mogelijk voet kwijt

Dus het is onduidelijk of het compleet elimineren van de verspreiding van pneumokokken bij kinderen de beste oplossing is.”

“Maar dit onderzoek toont aan dat handen wellicht verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de pneumokokken, en dit is wellicht belangrijk wanneer kinderen in contact komen met bejaarde familieleden of familieleden met een verzwakt immuunsysteem.”

“In deze situaties helpt een goede handhygiëne en het reinigen van speelgoed of oppervlakken om de verspreiding van de bacterie tegen te gaan.”

Deel deze belangrijke informatie met iedereen die je kent!

Man in groene string achtervolgt vrouwen

Kevin werd zonder armen en benen geboren – nu eist staat tot driemaal toe bewijs dat hij niet kan werken