in

Dokter heeft harde boodschap voor Daniëlle van ’t Schip: ‘Nog zes maanden’

De dochter van zangeres Willeke Alberti, Daniëlle van ’t Schip, had een interview met Libelle. Daarin is ze heel openhartig over haar gezondheid.

Verder heeft ze het over de prognose die ze kreeg te horen van haar dokter, maar ook over haar strijd om verder te genieten van het leven. Daniëlle is vastbesloten om het onderste uit de kan te halen.

Twee jaar terug woonden Daniëlle en haar echtgenoot John even in Griekenland. Op een prachtige dag wilde ze in het zwembad duiken.

Lees ook
De dochter van Anna (40) maakte deze tekening: ‘Mijn dochter vertelde dat ze een geheim had met papa’

Toen kreeg ze plotseling een onverwachte pijnscheut in haar onderlichaam. Ze was nogal fanatiek met sporten, dus was ze meteen in paniek.

Enkele weken daarna had ze weer zo’n zware, pijnlijke steek. “Tijdens een wandeling een paar weken later, voelde ik het weer.”

“Maar dan erger, een felle steek. Ik ging naar een arts, maar die dacht: een fitte en gezonde vrouw, niets aan de hand.”

Datzelfde jaar verhuisde ze terug naar Nederland. Maar ze bleef last ondervinden van pijn in haar lichaam.

Omdat ze volop bezig was met het voorbereiden van de feestdagen, had ze geen tijd om hier naar te laten kijken.

Daniëlle vervolgt: “Pas toen alles weer een beetje rustig was, nam ik de tijd om uit te zoeken waar die pijn vandaan kwam.” Er volgde een MRI-scan en vorig jaar in april kwam dan de vreselijke diagnose.

Lees ook
Zoontje (7) van Jan Smit op gruwelijke wijze aangepakt

Ze had endeldarmkanker, uitgezaaid in het bot. “Die pijn kwam van mijn schaambeen, dat bleek gebroken. Van de arts kreeg ik nog zes maanden.”

Ook voor haar familieleden kwam dit nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Het lukte haar gelukkig wel vrij snel om te focussen op de mooie dingen. Daniëlle heeft vrede genomen met de situatie.

Nu is haar belangrijkste doel om boodschappen over te brengen die de wereld iets beter, vrediger maken. Daarom is ze druk bezig aan haar boek, zodat iedereen straks haar boodschappen kan leren.

Floris zoekt een vrouw die van onder naar vis ruikt: ”Dat kan geen kwaad”

Het gaat weer keihard regenen een week lang