in

Dokters wilden meisje met downsyndroom in instelling stoppen – 15 jaar later is ze topmodel

De diversiteit en verschillen vieren tussen mensen in de wereld zou vanzelfsprekendheid moeten zijn, uit welk land of welke samenleving je ook komt.

Hoe saai zou de planeet zijn als we er allemaal precies hetzelfde uitzagen en ons hetzelfde gedroegen? Wel, “heel erg saai” is het antwoord, mocht je het nog niet weten.

De laatste jaren werden er vele inspanningen geleverd om integratie in de vele lagen van de bevolking leven te bevorderen. Sommige gebieden hebben meer succes gehad dan andere, daar bestaat geen twijfel over.

Maar de algemene boodschap is duidelijk: alleen omdat iemand anders is dan ‘de norm’, is hij niet minder tot fantastische dingen in staat.

Vraag maar aan Kennedy Garcia, een meisje dat volgens de artsen als pasgeborene in een instelling moest worden opgenomen.

Kennedy woont in Colorado Springs, Colorado en heeft het syndroom van Down. Volgens Metro, vertelden de dokters haar moeder dat ze daardoor een lage levenskwaliteit zou hebben.

Ze vreesden dat ze als volwassene luiers zou moeten dragen en dat het vriendelijker zou zijn als ze voor haar eigen welzijn in een gespecialiseerde instelling zou worden geplaatst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kennedy Garcia (@kennedyjean04)


Kennedy’s moeder Renee koos ervoor om ze allemaal uit de ziekenhuiskamer te schoppen. Ze was niet van plan om haar baby op te geven.

Lees ook
Man heeft van rukken sport gemaakt: "Ik krijg 25 euro per zaaddonatie"

En intussen heeft de tijd bewezen dat ze wijzer was dan alle artsen die haar dat hadden aangeraden.

Vandaag de dag heeft Kennedy reeds meegedaan aan danswedstrijden in de hele staat en stond ze model voor topmerken in de Verenigde Staten.

Ze streed ook tegen kanker en overwon leukemie dankzij haar ijzeren wil en standvastige moed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kennedy Garcia (@kennedyjean04)


Renee getuigde aan Metro: “De nacht dat Kennedy arriveerde, was ik er kapot van toen ik hoorde dat ze Down had, omdat ik niets anders te horen kreeg dan een negatief, somber beeld dat werd geschetst door artsen en verpleegkundigen. Zij hadden echt geen idee hadden wat de toekomst van mijn kind werkelijk in petto had.

“Pas de volgende avond, toen een vriendelijke verpleegster me vertelde dat Kennedy mooi was, en dat ook haar dochter Down had. Toen voelde ik een sprankje hoop.”

“Het eerste wat ik vroeg was of haar dochter kon lopen, omdat ik echt niet wist wat de aandoening betekende. Ze lachte alleen maar. Haar dochter was 16 en natuurlijk kon ze lopen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kennedy Garcia (@kennedyjean04)


Kennedy heeft zeker bewezen dat obstakels er zijn om gebroken te worden. De jongedame deed modellenwerk voor onder andere American Girl en Justice Clothing en heeft een contract bij KMR Diversity en Dream Talent Management.

Ze vliegt regelmatig naar Hollywood en New York om er auditie te doen en deel te nemen aan modellenklussen.

Lees ook
Koppel dat verlangde naar jongetje brengt pasgeboren dochter om het leven

Los daarvan brengt ze ook graag tijd door met haar vriend Matthew, die ook het syndroom van Down heeft.

Wat de artsen betreft die Kennedy in een instelling wilden laten plaatsen, heeft Renee maar één antwoord klaar.

“Het is schokkend hoe slecht geïnformeerd ze allemaal waren. En dat is nog maar 15 jaar geleden,” zei ze.

“Ik voel me verdrietig dat ik tijd heb verspild aan het rouwen om momenten zoals het kopen van een schoolbaljurk, omdat ik echt had gedacht dat ze nooit zo’n mijlpalen zou bereiken.”

Renee en Kennedy nemen nu de tijd om rond te reizen naar scholen om er kinderen van alle leeftijden te leren wat het Down-syndroom is en hoe ze mensen met deze aandoening kunnen steunen.

Kennedy zelf krijgt snel aanhang op sociale media. Ze heeft al bijna 70.000 volgers op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

“We zijn allemaal ongelooflijk trots op haar en alles wat ze heeft bereikt,” legde Renee uit aan Metro. “Ze is een geweldige meid en we zijn allemaal zo gelukkig om haar in ons leven te hebben.”

Wat een briljant verhaal van triomf over de kansen en een klein meisje dat geweigerd heeft om iets in haar weg te laten staan.

Kennedy’s verhaal tovert echt een glimlach op je gezicht – we wensen haar het allerbeste voor de toekomst.

Deel dit artikel als je gelooft dat diversiteit mooi is, en om een eerbetoon te brengen aan dit dappere meisje.

Man strooit met vuilnis en steekt piemel door celdeur na aanhouding

’De eerste keer voelde alsof ik in een pornofilm was beland’