in

Doodgestoken Albert Heijn-medewerker is 36-jarige Antoneta

De 36-jarige vrouw die afgelopen dinsdag werd doodgestoken terwijl ze aan het werk was in de Albert Heijn in Den Haag, is Antoneta Gjokja. Het verdriet om haar dood is groot. Voor de winkel liggen veel bloemen. Bij onder meer het hoofdkantoor van de supermarktketen hangt de vlag halfstok.

Antoneta komt uit Roemenië en werkte op de broodafdeling van de Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag, de stad waar ze ook al jaren woonde. Dinsdagochtend vroeg, net na openingstijd, werd ze uit het niets doodgestoken door een bezoeker van de winkel.

Lees ook
Kind valt uit raam: slachtoffertje in levensgevaar overgebracht naar ziekenhuis

Kort daarna werd verdachte Jamel L. in de buurt opgepakt. De man heeft een lang strafblad en kreeg onder meer eerder op Curaçao een tbs-maatregel opgelegd. Het motief voor de verschrikkelijke daad is nog altijd onduidelijk.

Op de winkelpui, achter de bloemenzee, is een foto van Antoneta opgehangen. Een zelfverzekerde blonde vrouw kijkt lachend in de camera. De foto heeft een rouwlintje en linksonder staat haar naam.

Lees ook
Man (71) ernstig mishandeld in tram: ‘Ze spraken me aan vanwege het kruis om mijn nek

Plek om te praten
De winkel ging gisteren voor het eerst sinds het drama weer open. Medewerkers mochten zelf kiezen of ze direct weer aan het werk gingen, zei een woordvoerder van Albert Heijn eerder tegen RTL Nieuws. “Dit is voor alle collega’s een enorm heftige gebeurtenis.”

Voor de medewerkers die daar behoefte aan hadden, was een opvangplek in de buurt van de winkel geregeld. Om met elkaar te praten en elkaar te steunen.

Monica heeft last van hitsige mannen tijdens sporten: ‘Ik ben de droom van elke man’

Man eist lift van agent: ‘Ik moet naar Tilburg en daar ga jij voor zorgen’