in

Dordtse moeder slaat haar dochter 32 keer en gooit daarna al haar spullen weg

De hele nacht moest het meisje op de grond blijven liggen. Ze mocht niet naar het toilet en kreeg geen eten. Ze had pijn, want ze was door haar moeder geslagen, maar liefst 32 keer. “Het is allemaal heel spijtig dat het zo is gelopen”, zegt de 31-jarige vrouw uit Dordrecht donderdag in de rechtszaal.

Op 5 oktober 2022 doet een school in Dordrecht een melding: een leerling is niet verschenen en dat is niet voor de eerste keer. De politie gaat op zoek en vindt het 12-jarige meisje bij haar tante in Spijkenisse. Ze doet meteen haar verhaal en vertelt dat ze is mishandeld door haar moeder.

Met de vlakke hand en vuist
De moeder wil bij de politie eerst niets zeggen, maar dan blijkt dat de mishandeling is vastgelegd door een camera die in de Dordtse woning hangt. De politie omschrijft het: 32 keer klinkt er ‘een bepaald geluid’ dat van een klap moet zijn. Zowel met de vlakke hand als de vuist. Zelfs als het meisje op de grond valt, gaat het slaan door.

Lees ook
Lichaam vermiste Kamran (43) onder puin vandaan gehaald, familie zingt afscheidslied

Volgens het slachtoffer is zij ook geknepen en gekrabd, wat de moeder ontkent. Toch heeft een arts behalve blauwe plekken ook krassen op het lichaam aangetroffen. Na de nacht op de grond wordt het meisje om zeven uur ’s ochtends het huis uit gezet om naar school te gaan. Maar dat doet ze niet. Ze loopt naar haar tante in Dordrecht om later naar een andere tante in Spijkenisse te gaan.

Geslagen met een stok
Een van de tantes zegt dat haar zus ‘gek’ is en haar dochter vaker heeft geslagen. Het kind komt met hetzelfde verhaal. Ze zegt zelfs een keer geslagen te zijn met een stok, maar ook dat ontkent de verdachte. “Het is alleen die ene keer, die ene dag geweest.”

De grote vraag is: waarom sloeg de moeder haar kind? “Ik was boos omdat ze eerder al niet was thuisgekomen en was weggelopen. De politie wist er ook van. Die dag werd het me te veel”, vertelt de vrouw. “Ze wilde maar niet zeggen wat er aan de hand was. Daar kon ik niet mee omgaan. Ik vermoed dat zij er moeite mee heeft dat haar biologische vader niet meer in haar leven is, maar ik weet het gewoon niet.”

In een hoekje met capuchon over het hoofd
Ook op school ging het al langer niet goed. Toen het meisje na de mishandeling bij haar tante oud en nieuw vierde, zat ze teruggetrokken in een hoekje met de capuchon over het hoofd. “Dat deed ze bij ons ook”, zegt de moeder. “Ik begreep het ook niet. Waarom deed ze haar best niet op school?

Lees ook
Man (35) laat piemel zien aan zonnende vrouwen

Er is in haar leven niet veel gebeurd.”
De Dordtse verdachte is eerder veroordeeld voor vernieling en mishandeling en krijgt inmiddels begeleiding om haar agressie in toom te houden. Als het aan justitie ligt, dan wordt de vrouw een celstraf van zes maanden opgelegd, waarvan vijf voorwaardelijk, naast een werkstraf van 120 uur. Belangrijke voorwaarden zijn behandeling bij De Waag en een contactverbod met haar dochter. De rechter doet op 2 februari uitspraak.

Nog veel boosheid
De dochter is uit huis geplaatst. De moeder is weer terug in het gezin, waar haar twee andere kinderen onder toezicht zijn gesteld. De begeleiders constateren dat het redelijk goed gaat in het gezin.

Wel was er nog een opvallend incident. Toen de moeder terugkwam in de woning in Dordrecht, heeft zij alle spullen van haar mishandelde dochter weggegooid. “Het doet pijn dat mijn dochter niet naar huis wil.” De rechter: “Er zit nog wel veel boosheid bij u.”

Vader breekt oogkas en neus van eigen puberdochter: ‘Er knapte iets in mijn hoofd’

Anthony niet meer welkom op terras: ’Ze willen mij niet hebben’