in

Drachtige ree doodgebeten door hond

Boswachter Aris van Sprundel in West-Brabant maakt zich ernstig zorgen over de aanwezigheid van loslopende honden in het bos.

Op zijn Instagram deelt Van Sprundel een foto van een ernstig gewonde drachtige ree. Duidelijk is te zien dat het dier aangevallen en gebeten is door een hond, met zulke ernstige verwondingen dat de ingewanden naar buiten hangen.

Lees ook
Stel wilde zoontje ‘offeren’, 5-jarige ontsnapt op nippertje aan moordpoging van eigen ouders

Tegenover Omroep Brabant laat de boswachter weten dat hij genoeg heeft van de diverse excuses die hij hoort van hondenbezitters. Reacties als “Mijn hond doet niets” en “Ga echte boeven vangen” maken hem furieus. Zijn boodschap is glashelder: houd je hond aan de lijn.

Naast het gevaar voor het wild, kunnen de boetes voor loslopende honden behoorlijk hoog oplopen. Word je betrapt door een boswachter zonder je hond aan de lijn, dan riskeer je een boete van 110 euro. En als je hond op wild jaagt, kan de boete zelfs oplopen tot 550 euro.

Lees ook
Ophef om huwelijk tussen priester (63) en meisje (12): ’Mensen begrijpen onze tradities niet’

Van Sprundel benadrukt dat niet alle honden hetzelfde zijn en dat sommige eigenaren niet eens doorhebben dat hun hond een eindje achter hen aan loopt. “Houd je hond dus aan de lijn,” drukt hij eigenaren op het hart. “Er zijn speciale losloopgebieden, daar kun je met je hond naar hartenlust wandelen zonder het risico voor wilde dieren.”

Man gezocht na brute mishandeling van schildpad

Amsterdam wijst weer urgentieverklaring af van vrouw die met baby in auto woont