in

Drama: Labrador niet meer in leven omdat zijn baasje het niet wist!

Wanneer de hond Paul heel even niet onder toezicht is, steelt hij een taart. Kort daarna lijdt hij helse pijnen en vecht hij voor zijn leven.

Deze Facebook-post oogstte bijna drie jaar geleden talloze verbijsterde reacties. Bijna 14.000 gebruikers lieten een geschokte opmerking achter of wensten Paul het beste, en het bericht werd meer dan 58.000 keer gedeeld. Want geen ander huisdier mag zo’n vreselijk lot ondergaan.

Lees ook
Vrouw (94) krijgt stomp van inbreker in haar kamer in verzorgingshuis

De schattige Labrador Paul, die normaal gesproken zo vrolijk rondrent en speelt met zijn vrienden uit de hondengroep, werd vergiftigd. Per ongeluk. Gewoon omdat hij een taart had gestolen en opgegeten toen niemand keek. Het fatale: de taart was gemaakt met xylitol, een suikervervanger, en dat is extreem giftig voor dieren! Zelfs in kleine hoeveelheden.

Paul begint plotseling constant over te geven, hij trilt over zijn hele lichaam, zijn gewrichten zwellen op en hij wordt compleet apathisch. En hoewel hij meteen naar de dierenkliniek wordt gebracht, vechten de dierenartsen voor zijn leven. Terwijl dit allemaal gebeurt, verschijnt de post op Facebook in de hoop andere gebruikers bewust te maken van hoe schadelijk xylitol is. Want nog steeds weten veel te weinig mensen dit.

Lees ook
Vrouw (70) thuis overvallen terwijl man opgebaard ligt

Voor Paul is dit alles te laat. De dierenartsen moeten uiteindelijk de strijd om zijn leven opgeven. Hij sterft als gevolg van xylitolvergiftiging. Het blijft alleen maar te hopen dat andere dieren dit lot bespaard blijft.

Doornroosje Efteling heeft een borstvergroting gekregen om deze reden

Meisje (4) overleden na gymongeluk op school in Zwijndrecht