in

Echtgenoot vindt zijn vrouw in python van 5 meter lang: slang heeft haar compleet opgegeten

Een vrouw is in Indonesië dood aangetroffen in de buik van een python. De 5 meter lange wurgslang had haar in het geheel opgeslokt, stelde een lokale ambtenaar. Dat gebeurde op het eiland Sulawesi, en dat is daar niet voor het eerst.

De echtgenoot van de 45-jarige Farida deed de lugubere ontdekking samen met enkele inwoners van het dorp Kalempang, in het zuiden van het eiland Sulawesi.

Lees ook
90-jarige werkte 74 jaar bij hetzelfde bedrijf zonder afwezigheid: gestopt vanwege het verkeer

De moeder van vier kinderen was donderdagavond verdwenen en er was een zoekactie gestart, stelde dorpshoofd Suardi Rosi. De dorpelingen doorzochten het gebied en zagen al snel ‘een python met een grote buik’, aldus Rosi. ,,Ze besloten de buik open te snijden en Farida’s hoofd kwam tevoorschijn.”

Uiterst zeldzaam
Dergelijke incidenten zijn uiterst zeldzaam, maar in Indonesië zijn de afgelopen jaren verschillende mensen overleden nadat ze waren ingeslikt door pythons. Vooral op Sulawesi hebben de wurgslangen slachtoffers gemaakt. Vorig jaar doodden inwoners van het Tinanggea-district – in het zuidoosten van het eiland – een acht meter lange python. Dat reptiel had een boer gewurgd en opgegeten.

Lees ook
Held Anwar Akrouh bevrijdt meerdere vrouwen uit trein Voorschoten

In 2018 werd een 54-jarige vrouw dood aangetroffen in een 7 meter lange python in de stad Muna. Het jaar daarvoor werd een boer in West-Sulawesi verslonden door een python van vier meter op een palmolieplantage.

‘Romana’ (51) van Zanger Rinus plotseling overleden

Moeder (90) van Kees Momma, bekend van docu Kees vliegt uit, overleden: ‘Ze heeft altijd liefde gegeven’