in

Een ei in je tuin? Dan komen inbrekers langs

Ze vertrokken met een buit van duizenden euro’s. Parels, gouden oorbellen, ringen, een armband en speciale munten. Drie inbrekers in Enschede sloegen keihard toe toen bewoners op vakantie waren. Ze namen zelfs nieuwe schoenen van het merk Adidas mee. Waarde: 350 euro.

Opvallend na de inbraak was de vondst van een kapot ei in de tuin van de bewoners. Daarover zegt politiewoordvoerder Esmée Pellen: “Het is mogelijk dat het een werkwijze van deze inbrekers is. Ze gooien een ei in de tuin, en als de bewoners het binnen een paar dagen niet opruimen, dan weten ze dat er niemand thuis is. Hier waren de bewoners op vakantie, dus dat ei is een paar dagen blijven liggen.”

Lees ook
Vrouw overlijdt na val in sloot tijdens uitlaten hond Max

De inbraak was aan de Zevensterstraat in Enschede, niet ver van winkelcentrum Twekkelerveld. Van de drie inbrekers is er intussen een bekend bij de politie, de andere twee worden nog gezocht.

Volgens de politie gingen de daders op klaarlichte dag, op 5 september, niet bepaald stilletjes te werk. Ze trapten de poort met veel lawaai open.

Lees ook
Verschrikkelijk nieuws over ernstig zieke dochter Wendy van Dijk

“Waarschijnlijk zaten toen ’s middags best wat mensen in de buurt in hun tuin”, veronderstelt politiewoordvoerder Pellen. “Maar blijkbaar maakte dat deze inbrekers niets uit, want ze gingen onverstoord verder met het openbreken van de achterdeuren. Ze hebben het hele huis doorzocht en alles overhoopgehaald.”

De mannen spraken in een vreemde taal tegen elkaar, de politie hoort graag welke taal dit is.

Trieste ontdekking in Zeewolde: zeven konijntjes gedumpt, één overleden

Dit gebeurt er met je als je een maand lang geen zaadlozing hebt