in

Firdaous (11) gedood bij beschieting woning

De Belgische en Nederlandse politie vragen uw hulp om de daders op het spoor te komen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de pas 11-jarige Firdaous. Zij bevond zich op 9 januari 2023 in een woning waarop meerdere keren is geschoten. Firdaous werd getroffen en overleed aan haar verwondingen.

Nieuwdreef in Merksem
Het speelde zich destijds af aan de Nieuwdreef in het Antwerpse district Merksem. In februari 2024 zijn een 52-jarige vrouw en een 21-jarige man aangehouden als verdachten in dit onderzoek. Terwijl hun betrokkenheid wordt onderzocht, geeft de politie beelden vrij van twee verdachten: mannen die rondom het schietincident in de omgeving van de plaats delict zijn geweest. Of een van hen de al aangehouden 21-jarige kan zijn, is nog in onderzoek.

Lees ook
Vader breekt oogkas en neus van eigen puberdochter: 'Er knapte iets in mijn hoofd'

Verdachten in Peugeot 308
Het gefilmde tweetal is ongeveer een uur voor het incident komen aanrijden daar in Merksem. Ze parkeerden hun auto, waarschijnlijk een ouder model Peugeot 308 type 7, in een steeg dicht bij de Nieuwdreef.

Na wat rondlopen door de buurt liep één van de mannen richting de woning die even later werd beschoten. Zijn vermoedelijke handlanger volgde hoogstwaarschijnlijk op een zwarte, elektrische step. Hij had een witte zak bij zich waarin mogelijk het gebruikte vuurwapen zat.

Nederlanders betrokken
Nog geen twee minuten na het schieten kwamen twee mannen terug bij de geparkeerde auto. Zij reden er gehaast vandoor in de richting van de Laarsebaan. Heeft u een idee hoe hun vlucht daarna verliep, meld dat dan alstublieft bij de politie.

Lees ook
“Ik wou dat je nooit geboren was”: moeder mishandelt tienerdochter, die zwanger blijkt van haar vader

Het schietincident in Merksem was vermoedelijk het gevolg van een drugsgerelateerd conflict in de onderwereld. De politie houdt er rekening mee dat er Nederlandse verdachten bij betrokken zijn.

Vertel wat u weet
Meer over de achtergrond ziet u, net als de signalementen van de twee gezochte mannen, in het video-item bovenaan deze pagina. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie zij kunnen zijn.
Weet of vermoedt u iets anders dat in dit onderzoek van belang kan zijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Dat mag als dat voor u beter voelt natuurlijk anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Contact met de politie
Uw informatie doorgeven kan als volgt:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 – 3459800

Maak de borst maar nat: Zomer 2024 mogelijk warmste van de eeuw

Neergestoken rottweiler ondanks meerdere operaties overleden