in

Frans Bauer geeft carrière op om voor zijn vrouw Mariska te zorgen

Frans Bauer had zijn carrière opgegeven als bleek dat zijn vrouw Mariska constante zorg nodig zou hebben na haar herseninfarct. Dat vertelt de zanger in 30 MINUTEN RAUW.

“Ik heb gewoon gezegd: ‘Als Maris hier niet uitkomt, dan stop ik met zingen. Dan ga ik haar volledig verzorgen'”, zegt Bauer in de podcast van Ruud de Wild. “Ze is de moeder van m’n vier kinderen. We zijn altijd samen.”

Lees ook
Jongetje (9) overleden bij ongeluk in Gelderland

Mariska is na ruim een jaar weer bijna de oude, maar de schrik zit er bij Bauer nog goed in. De zanger zegt hypochonder te zijn geworden. “Ik ben iemand die gelijk begint te rijden als hij iets voelt. En zeker als het Mariska aangaat.”

“Als zij ook maar enigszins duizeligheid vertoont, dan is het met rokende banden richting de huisartsenpost. En als ik die niet kan bereiken, dan staat er in no time een ziekenauto. En als die er niet op tijd is, dan zie je mij met Maris achterop de achterbank richting ziekenhuis. Ik ben er serieus bang van. Ze is mijn alles. Dat ga je pas beseffen op het moment dat je je vrouw achteruit ziet gaan.”

Lees ook
14-jarige jongen opzettelijk aangereden en mishandeld

Frans en Mariska Bauer zijn ruim dertig jaar samen. Ze trouwden in 2008 en hebben vier zoons.

Meisje 11 thuis bevallen van gezonde baby: Stiefvader opgepakt

Meisje (7) overleden na aanrijding met stadsbus Utrecht, jongen (5) zwaargewond