in

Freek Vonk deelt vreselijk nieuws: ‘ Mijn kind is na 6 dagen overleden…’

Kwak, de vlieg van tv-bioloog Freek Vonk, is overleden. Het dier is zes dagen oud geworden, schrijft Vonk op Instagram. Het beestje groeide als larve enige tijd in het been van Vonk en ontpopte zich een week geleden tot een vlieg. Binnenkort wordt Kwak tentoongesteld in museum Naturalis in Leiden.

“RIP lieve Kwak. 6 dagen oud geworden. Het gehele avontuur is hiermee ten einde gekomen…”, schrijft Vonk bij foto’s van het dier. Oorspronkelijk zaten er drie larven in het been van de bioloog. De andere twee, Kwik en Kwek, overleden voordat ze volgroeid waren. “Alhoewel, nog niet hélemaal, want in overleg met Naturalis hebben we besloten dat we mijn horzelkindje en de twee overleden larven op niet al te lange termijn tentoon gaan stellen aan het publiek!! HOE GAAF IS DAT?”

Lees ook
15-jarige Dustin uit Maastricht al twee weken spoorloos, politie slaat alarm

Zaterdag onthulde Vonk via een “horzel gender reveal” het geslacht van de vlieg. De Dermatobia hominis (human botfly) bleek een meisje te zijn. Vonk wist al enige tijd dat hij snel afscheid moest nemen van Kwak. Het dier uit de tropen van Midden- en Zuid-Amerika leeft in principe niet langer dan een paar dagen. Inmiddels is de bioloog ook bezig met een minidocumentaire over Kwak.

Lees ook
Amanda wil in het huwelijksbootje stappen met 93-jarige kroonluchter

“Zodra ik weet wanneer ze te zien zijn, laat ik dat weten… (Nu dus nog niet!!)”, besluit Vonk zijn bericht. “Tot die tijd kunnen we gelukkig nog wel even genieten van de foto’s en de beelden van mijn schattige meisjeshorzel.”

Bruidegom (28) overlijdt een dag voor bruiloft bij crash met eigen trouwauto

Paul laat lipfiller in zijn jongeheer spuiten: ‘Het is een zachte en klonterige ramp geworden’ Foto!