in

Geert Wilders: Eigen risico zorg wordt niet afgeschaft

Slecht nieuws voor wie had gehoopt dat het eigen risico in de zorg geschrapt of verlaagd zou worden: dat gaat niet gebeuren. Een Kamermeerderheid, waaronder opvallend genoeg ook de PVV, stemde tegen voorstellen van de SP en GroenLinks-PvdA. Ook komt de jaarlijkse tandartscontrole niet terug in het basispakket.

De tegenstem van de PVV is opvallend te noemen omdat de partij al jaren pleit voor afschaffing van het eigen risico. In de video bovenaan spreekt politiek verslaggever Sam Hagens Wilders aan op zijn belofte in het SBS-verkiezingsdebat over het afschaffen van het eigen risico.

Lees ook
Werknemer is werk zat, slaat door en smeert hele kantoor onder met poep

De SP had graag gezien dat het eigen risico helemaal zou verdwijnen, GroenLinks-PvdA kwam met een verlaging van 100 euro per maand. Maar beide voorstellen sneuvelden. Naast de PVV stemden ook de VVD, NSC en BBB tegen. De partijen zijn bezig met kabinetsonderhandelingen en willen daarom nu liever geen klap geven op grote uitgaven.

Lees ook
Varkensboer die voor miljoenen is uitgekocht gaat op andere plek uitbreiden

Via formatie regelen
Het afschaffen van de eigen zorgbijdrage kost naar schatting ongeveer zes miljard euro per jaar. PVV-Kamerlid Agema zei vorige week dat haar partij nog steeds voorstander is van het schrappen, maar ze wil dit via de formatie regelen. NSC en VVD zijn geen voorstanders.

Het voorstel voor het terugbrengen van de jaarlijkse tandartscontrole in het basispakket sneuvelde dus ook. SP en GroenLinks-PvdA hadden graag gezien dat iedereen een keer per jaar gratis voor controle naar de tandarts kan, zonder daarvoor aanvullend verzeker te hoeven zijn.

Vader vergrijpt zich aan baby in Ommen: luier vol bloed en botten gebroken

Lichaam vermiste Kamran (43) onder puin vandaan gehaald, familie zingt afscheidslied