in

Gevangene doodt celgenoot die zijn zus verkrachtte

De 26-jarige Amerikaan Shane Goldsby, die een celstraf uitzat voor het stelen van een politieauto en het verwonden van een politieman, krijgt er 25 jaar cel bij. Hij doodde in de gevangenis zijn 70-jarige celgenoot Robert Munger, de verkrachter van Goldsby’s zus.

Volgens de New York Post had Goldsby al gevraagd om een andere celgenoot. Munger, die 43 jaar gevangenisstraf uitzat vanwege meerdere zedendelicten met minderjarigen, was ook de verkrachter van de zus van Goldsby, iets dat het gevangenisbestuur kennelijk over het hoofd had gezien.

Lees ook
Vader en dochter gaan met elkaar naar bed en zijn er trots op

Goldsby zegt dat hij langzaam het kookpunt naderde nadat Munger hem details uit de doeken begon te doen over de verkrachting van zijn zus. „Ik was niet meer stabiel, omdat Munger maar details wilde blijven delen over wat er was gebeurd, wat hij had gedaan, over de foto’s en de video’s van hem tijdens zijn daden. Het werd steeds drukker in mijn hoofd.”

Lees ook
Goed nieuws! Burger King komt mogelijk met Whopper-parfum!

Volgens het dossier viel Goldsby Munger uiteindelijk van achteren aan in een gemeenschappelijke ruimte in de gevangenis, stompte hem 14 keer in het gezicht en trapte daarna nog een aantal malen tegen zijn hoofd, voordat hij wegliep. De dood van Munger luchtte Goldsby bepaald niet op. In een verklaring betuigt hij spijt: „Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om een dierbare op deze manier te verliezen. Ik bied mijn excuses aan aan zijn vrouw en zijn familie. Het spijt me enorm en ik hoop dat jullie kunnen herstellen van het leed dat ik heb aangericht.”

Wim (19) verliest twee vingers na spinnenbeet

Jongetje (2) overleed nadat hij alleen in auto was gelaten – nu wil moeder Lisa anderen waarschuwen